siljeilebekk - Fordi livet er nydelig...

Jeg ønsker meg vår NÅ!!

Lillebror sover.. Surkler, hoster, griner, hveser- bronkiolitt :(
Storesøster har vært i barnehagen 1 dag etter elveblesten forsvant og nå hører jeg - mammaaa aaauuu.. Ho holder seg for øret.. ØREVERK!! Så ekstremt typisk! Er det mulig altså?? En med bronkiolitt og en med øreverk!! Nå har vi vel hatt vårt snart? PHU... Heldigvis ingen feber og håper en hjemmedag og masse nesedråper gjør susen! Lenge leve saltvann (og stikkpiller)...
Kjære vår- KOM!!!!! :)

Ikke gøy

Syk gutt.. Hveser, griner, hoster... Gullet!!!

og SÅ topper vi det hele...

Det er ca en time siden jeg "postet" tideligere innlegg hvor jeg skriver: "jeg er glad mine barn bare er snørrete nå (slik som alle andre barn på denne årstiden..).. 

MEN....

Nå har jeg nettop vært på legevakta med lille prinsen.. han pusta så fryktelig, surkler, hoster og hveser... og trodde jeg det ikke..

BRONKITT!!... 

Typisk altså! Han fikk puste i sånn maske for å "renske" opp litt og fikk noe jeg kunne gi han for å løse opp slim i halsen. Ellers var CRPen normal så det var ikke noe "kur" å begynne på... heldigvis :) Nå må vi bare holde oss innendørs og slappe av i varmen. 

Ja er det ikke den ene så er det JAMMEN MEG den andre.. 

Bahhhh.....

Jeg har aldri vært så redd for ho..

BEKLAGER at jeg ikke har gitt lyd fra meg på en stund.. men det har vært ei helg med litt å "stri" med.. hehe....

(har aldri vært SÅ glad for en mandag i hele mitt liv tror jeg).. Helga har vært slitsom, fin, spesiell, lærerik, grusom, men også herlig og et minne for livet! VELDIG mye forskjellig.. men jeg skal forklare nærmere..

Sykdom + Barnedåp

Fredag da Sunniva kom hjem fra barnehagen, så satt ho for å spise litt og jeg merka ho var litt rød på halsen. "Jøss..har du vondt der?", sa jeg og pekte på halsen ho sin. "Nei" fikk jeg som svar.. og jeg brydde meg ikke noe mer om det (for den omgangen).. Det utviklet seg, og det utviklet seg FORT.. to timer senere var vi på legevakta. Jeg ble redd for det så ut som en allergisk reaksjon og det utviklet seg SÅ fort. Sunniva virket ikke SÅ plaget men ho blunka intenst så det var noe som irriterte ja..Legen ga oss Zyrtec så ho ikke skulle klø og vi reiste hjem igjen. Vi fikk bekreftet at det nok var en allergisk reaksjon med noe, og mest sansynlig noe "innabords", ikke noe ho bare har vært nær (utenpå kroppen)...
Det fortsatte og utvikle seg og ho så ut som et maleri. Huff!! Lørdagen var den dagen jeg ble medt REDD. Utslettet flyttet på seg hele tiden, og vi konkluderte med at det var elveblest. ELVEBLEST!!

Her er hva det står om elveblest i Wikipedia:

Elveblest (urticaria) er en allergisk hudreaksjon som gir et karakteristisk uregelmessig formet, blekrødt, vablete utslett. Utslettet kan dukke opp på svært kort tid og kan vare i få timer og forekommer sjelden over lang tid. Det gir oftest kløe. I noen tilfeller av elveblest kan også angioødem forekomme, en dypere hudreaksjon som gir diffuse hevelser, spesielt i øyelokk, lepper og tunge

Årsaker [rediger]

  • Psykisk stress
  • Fysiske forhold som kulde, varme, vann, sol, svette, vibrasjon og trykk mot huden.
  • Matvarer: Egg, skalldyr, nøtter, frukt og tilsetningsstoffer.
  • Ting man puster inn: Pollen, dyrehår og husstøv.
  • Medisiner: blant annet acetylsalisylsyre, betennelsesdempende medisiner, antibiotika og morfin.
  • Sykdommer, blant annet infeksjoner, høyt stoffskifte og sukkersyke.
  • Insektstikk

Har man stadig tilbakevendende utslett eller hevelser i mer enn 6 uker, betegner man tilstanden som kronisk. De fleste som får kronisk elveblest blir bra igjen etter 3-6 måneder, mens noen opplever utbrudd av elveblest hele livet. Utslettene kan komme hvor som helst på kroppen. Nye utslett kan oppstå og forsvinner kontinuerlig. Kløende, lyserøde eller hvite forhøyninger i huden av ulik størrelse og form.

Når utslettet utløses frigjøres det histamin fra mastceller. Det er histaminet som gir rødheten, kløen og hevelsen. Ved bruk av allergimedisiner / antihistaminer blokkeres de reseptorene / virkestedene der histamin fester seg og gir virkningen.

Elveblest er en svært vanlig hud-reaksjon som over 15 % av oss vil oppleve en eller annen gang i livet. Akutt elveblest forekommer hyppigst i barneårene, det samme gjelder elveblest av allergisk årsak. Den kroniske varianten rammer flest voksne, mens eldre sjelden opplever denne hudlidelsen. Kvinner får elveblest tre ganger så hyppig som menn.

Behandling [rediger]

Behandling av elveblest går for det meste ut på å finne utløsende årsak, og fjerne denne hvis mulig. Ellers prøver man å lindre symptomene og utelukke annen sykdom som kan forårsake elveblest.

Lege kan forskrive kløestillende antihistaminer som kan brukes for å redusere plagene. Ved kraftige utbrudd kan legen også foreskrive kortison, men effekten er usikker. Behandling med UV-stråling kan forsøkes ved kronisk elveblest, men også her er effekten varierende. Både utslettet og kløen kan dempes med antihistamin-tabletter (allergitabletter), for eksempel Zyrtec, Clarityn, Versal eller Kestine.

 

På Sunniva forsvant det like fort som det dukket opp igjen og det flyttet seg fra sted til sted på kroppen hele tiden. Lørdags kveld skulle jeg en tur inn å se til Sunniva etter ho hadde lagt seg, og da jeg slo på lyset så ble jeg skremt ... VETTA SKREMT!!

Stakkars lille prinsessa mi.. Ho var blitt "angrepet i ansiktet og ho så ikke ut.. det var ille! HELDIGVIS var det ikke noe ubehag for ho for ho hadde fått zyrtec og klødde ingenting.. MEN mammaen ble livredd. På toppen av "kransekaka" skulle vi ha barnedåp et halvt døgn unna, og det ble litt MYE for meg. Jeg ler litt av det nå, men jeg var nærmest hysterisk, og snakket med legevakta flere ganger. Visste ikke hva jeg skulle gjøre (og det er ikke noe å gjøre... for det må bare gå over..).. men jeg hadde panikken: "Tenk hvis hvis hvis det "angriper" luftveiene eller noe"... SKREKK!! Det skal mye mye til og en elveblest er som regel HELT ufarlig.. så jeg fikk roet meg ned med Sunniva ved siden av meg hele natta!

Søndagen var jeg spent, nervøs, sliten, ja you name it... og HELDIGVIS var elveblesten så godt som borte fra ansiktet hennes. Hendene og armene var enda ganske ille, men ho ble likevell NYDELIG i kjolen til barnedåpen. Sebastian var kjempe skjønn i dåpskjolen som både meg, min bror, Sunniva og nå Sebastian har brukt.. 

Sunniva var i hundre og i toppform og elveblesten ødela ingenting av dagen for storesøster hvertfall. Sunniva var stolt og med opp til døpefonten når de "vanna lillebror", som ho sa.. Ho lekte med venninna si Synne i selskapet, og koste seg. Ho pakka opp alle pakkene for lillebror på den store dagen, og hjalp moffar med oppvasken. Det eneste som tok litt "knekken" på ho var zyrtecen- for den gjør ho så trøtt. 

Dåpsdagen ble fin og jeg var STOLT som vanlig av mine skjønne barn .. og min nydelige nydøpte gutt :) Skjønne Sebastian!! (men jeg legger ikke skjul på at den DUMME elveblesten ødela litt for meg... jeg tenkte mye på det hele dagen...)

Sebastian fikk masse fine gaver. Helt overveldende. Både mine og Runes foreldre trødde til og hjalp med mat og drikke og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten de.. hehe.. vi hadde hvertfall IKKE vært 34 pers til middag hvis Rune og jeg styrte showet alene.

TUSEN TAKK!!!

 

Mandag!!! I dag er elveblesten nesten vekk.. Kun litt igjen og det er SÅ deilig. Jeg har aldri følt før, å være så enstelig og bekymret som det jeg har vært denne helgen. Det var nærver for barnedåp, redsel for Sunniva som hadde noe vi ikke visste "helt" hva var... vi vet jo ikke hvorfor dette dukket opp... Jeg er glad det er mandag, jeg er glad mine barn KUN er snørrete nå (som de fleste andre barn på denne årstiden..).... og jeg TROR at denne elveblesten kom som reaksjon på et virus eller noe.. for jeg kan virkelig ikke forstå hva det ellers kan ha vært..

Erfaringer med elveblest noen????

I morgen er det tirsdag og Sunniva gleder seg til barnehagen. Jeg gleder meg til å være hjemme med Sebastian. Ha litt kvalitetstid bare oss. Leke litt og rydde opp litt hjemme!

Søte Sunniva har nå hatt det meste av sykdommer den siste tiden.. Vannkopper, influensa, elveblest, brennkopper, forkjølelse, feber, ja....det meste.. så nå er ho vel sykdomsfri et par år eller?? hehe... jeg bestiller hvertfall det :)

HA en nydelig kveld videre!!

Blå oreokake

Siden vår lille guttebass skal døpes til søndag så lager jeg oreokake.. For å gjøre det litt gøy så lagde jeg den blå.. Men den ble turkis.. Haha.. Jaja.. Den smaker hvertfall godt likevell enten den er blå, grønn eller gul :p

Sveis

Øver meg på å sette opp håret.. Lurer på hva jeg skal gå for til barnedåpen?

Kreativitet

Alt for gøy....

Se hva vi fikk!

Mommo og moffa reiste til "syden", og se hva vi fikk

Sunniva og jeg fikk samme solbriller 

Sunniva hadde sagt at ho ønska seg rosa truser. Så ho fikk hipsters med pusekatter på.

Et annet ønske Sunniva kom med, var Barbie. Så da fikk ho det også..

og rosa neglelakk...

Moffa hadde kjøpt klokke til Sunniva (sånn som man bare kunne "slå rundt armen"...og Rosa så klart!

Så fikk ho armbånd

og noen armbånd til... som er greie å ha på seg når ho leker (for de er uten perler... bare gummi)

"Hello Kitty" håndkle poncho

Sebastian fikk også

og så fikk ho litt snop.... (men vi sparer det til Lørdag :)Begge ungene fikk hvert sitt "sommerantrekk".. hihi.. håndlagd ala Spania!! 

og Sebastian fikk ei bunke tøy (siden han ikke kan tygge godterier, bruker armbånd, eller kan leke med barbie)

og Sunniva fikk to utkledningskjoler. Det er jo karneval i Februar :)

Jeg fikk verdens beste solkrem. Denne blir man visst nok IKKE brent med. Kjekt for ungene når vi skal til Mallorca i juni.

og jeg fikk armbånd..

og så fikk jeg sandaler...

og ja.. Sunniva fikk også sandaler.. noen SØTE hvite noen med blomster på.... Søren au.. glemte å ta bilde av de..

Har ikke tid nå heller.. for bestemte meg akkurat for å....

fikse opp i dette:åh kjære vene.. 

Det så villt ut (og det er det jo også)..

blogges

Kjære vegg.. Unskyld at jeg går på deg!!!

Sava som jeg kjeder meg... Sitter her hjemme og glor.. Uten bil så kommer ingen vei.. Kjære vegger- unskyld at jeg går på dere! Tar meg en kopp te og mine gode knekkebrød med tranebær og nøtter! Kan jo gjøre husarbeid men det er kjeeedeliiiig.. Kan gå ut på tur men det er ikke så greit når lillegutt hoster så og ut i kulda.. Har sydd ei hårsløyfe til Sunniva, satt på oppvaskmaskinen, bretta tøy, vaska tøy.. Hva gjør jeg så???

Den som ikke liker noe..

Jeg er kresen.. Sinnsykt kresen.. I matveien altså!! Blir nesten flau over meg selv.. "liker ingenting" fordi jeg ikke tør smake.. Jeg tør bare ikke.. Nå i voksen alder! Middag spiser jeg alt av (unntatt en del dressinger, rømme og sånt).. Men på brød så spiser jeg: gulost (norvegia eller Jarlsberg), kan ha litt smør, ost og skinke sammen, noe spekekjøtt, tomat på skiva, bittelitt syltetøy.. Så.. Det er det jeg kan ha ;) ellers så liker jeg ikke: brunost, div kjøttpålegg, leverpostei, makrell i tomat, prim, smøreoster, ja ALT det andre.. Ikke liker- betyr- jeg kan ikke huske at jeg har smakt det!! Får grøsninger bare jeg tenker på å putte det inn i munnen.. Men så liker jeg nugatti (men jeg tillater meg det ikke.. I redsel for å bli hekta.. Hehe)
Men slapp av.. Jeg lar sunniva smake på alt for jeg vil ikke at ho skal bli like kjip som meg i matveien.. Jeg er klein!
Så nå sitter jeg her og spiser frokost og drikker kaffi.. Og gjett hva jeg spiser?

Jepp riktig!!

Den deilige følelsen

Sabla godt det er å hente pakke på posten.. Blir liksom så glad.. Hehe! Spesielt når pakka er fra MyCinnamonGirl og inneholder masse deilig tøy til meg og prinsessa! AHhhh... Herliiiig!!!! Nå sier jeg bare- ammepupper ryk og reis.. Dere er det ikke plass til oppi her.. Sim salabim KRYMP ;) hihi.. ( går greit å gå med klærne nå også altså, men gleder meg til å bli litt mindre så det ikke er så sabla pølseskinn over "der" )

Nå hopper jeg i Cinnamon- onepiecen og skal se Tangerudbakken på sjørøvertur med "Berserk"!! De er så søte den gjengen ... Tangerud gjengen altså... Berserk-gutta er litt for røffe i kantene til defineres som "SØTE" altså.. :) ha en nydelig mandagskveld :))

Dilemma mandags morgen?!!?

Da har jeg fått meg et lite dilemma.Egentlig er det ikke så stort dilemma... MEN.. stort nok for meg!.. hehe... 

Her er det:

What to do??

Klippe?

Eller la gro?

Kom gjerne med ei mening, for jeg ANER virkelig ikke.. Det er jo et HERK å spare ut igjen, men enda mer herk om jeg hele tiden skal sette luggen opp i spenne... hehe.. (man blir litt gal av pannelugg også for det er liksom bare å smøre seg med krem i fjeset ei gang, så er luggen fettete av krem.. STRESS!!)

jaja... Det er ikke det største problemet kanskje.. hehe... 

Nå er det ikke lenge til jeg får kaffibesøk av mi skjønne Mona, Tomine i magen og prinsesse Synne :) Vi koser oss ALLTID!! 

Har levert Sunniva i barnehagen, og ho var kjempe glad for å være frisk igjen og på plass sammen med vennene sine. De skal nok ut å "ræse" på akebrett i dag tenker jeg. 

Så nå sitter jeg bare her med kaffien og ser på min deilige sønn som ligger og sover så søtt. Han er litt snufsete og hostete stakkars, så jeg pøser på med saltvannsdråper og håper jeg klarer å ta "knekken" på det. På veggen over TV'en har jeg fått opp tre bilder jeg har laget på lerret. Joakim Løchbrandt er så klart fotograf (igjen), og jeg ELSKER han for å ha tatt disse bildene. Er de ikke fine?Her ser du bildene på litt mer nært hold :)

ELLERS er det 23de Januar i dag, og min kjæreste Nina fyller 26år. 

GRATULERER MED DAGEN til søte deg Nina. Håper dagen din blir super (At Jan Øivind skjemmer deg bort), og at jeg ser deg VELDIG snart igjen. Vi savner å ha deg i nærheten og sender deg en stooooor bursdagsklem.


Bilde av Nina og jeg for 5år siden (skummelt med den tiden som føyk)..

Ha en flott start på uka folkens :)

DONE!!!

Da er jeg lykkelig og kan meddele at dåpesforberedelsene er FERDIG! Det eneste jeg har igjen er å handle litt og lage ei "oreokake" kvelden før (altså til Lørdag).

I dag hadde vi koselig besøk av mine foreldre (mommo og moffa) ,Runes foreldre ( bestemor og bestefar ), og mine kjære besteforeldre ( olla og olle ), som alle kom og spiste pizza. 

Mine foreldre kom hjem sent i går kveld fra Gran Canaria, og Sunniva hadde ikke sett mommo og moffa på nesten to uker, så ho var ganske "klistra til de i dag".. og ho fikk masse pakker (det gjorde jeg og Sebastian også).. Skal ta litt bilder av hva vi fikk senere.

Hvertfall, så satt vi sammen alle rundt bordet og spiste og koste oss, og fikk snakket litt om denne barnedåpen som snart kommer da. VELDIG deilig å få så mye hjelp, og alle vil liksom trø til. Hvertfall deilig ettersom vi blir 34 stk i dåpen. Det er jo litt folk.
Vi skal ha barnedåpen i Vennesla kirke og selskap på pappas jobb i byen etterpå. Vi blir som sagt 34 pers, og det har vi valgt ettersom vi enten er veldig "få", eller veldig "mange" i vår familie. Rune er enebarn, og jeg har en bror, så det kryr ikke av tanter og onkler. Heldigvis er vi "ombringret" av egne tanter og onkler, som har tatt grandtante/grandonkel-rollen til et nytt nivå. Det er kjempe koselig. Så de som kommer i barnedåpen er: Runes onkler og tanter, mine onkler og tanter, en fetter av Rune, min bror og kompisen hans Joakim (som er en slagt "onkel" ha også), oldeforeldre og besteforeldre, og to vennepar (som skal være faddere). Vi har valgt å ikke invitere noen fettere eller kusiner (for da hadde vi blitt ALT for mange). Det er litt trist for vi skulle gjerne ha hatt alle der. Så kjære Sondre, Simen, Eivind, Maria, Karen, Jørgen, Jonas, Linnea, Anja og Marie- Vi skal garantert sende med "kakerester" til dere, og håper dere kommer hjem til oss for å leke med Sunniva og Sebastian en dag :)

Vi fikk "deligert" litt oppgaver til dåpen, og Runes mor og min mamma trør vrkelig til + flere tanter baker. HERLIG!! Tusen takk altså.. kjempe deilig. Min bestemor har gjort klar dåpskjolen med blått bånd, og brodert på Sebastians navn. Koselig at ho sydde dåpskjole til meg den gangen jeg ble døpt, og at både min bror, og mine to barn har brukt den. 

Nå har jeg brettet ALLE serviettene, og lagt de i en boks så de ligger i press. Der skal de fint ligge HELT til dåpen, og jeg skal ikke brette sånne igjen, noen gang??.. Det var LITT av en jobb. Men det som var litt artig, var at jeg hadde samme type serviett da jeg ble døpt. Fant fram den gamle albumen og tok bilde av servietten (som mamma hadde limt inn)


Da jeg kikket på bildene fra min egen dåp, så ser jeg jo at Sebastian er mer lik på meg enn han er på Rune. (Veldig moro for meg.... ettersom at Sunniva nesten BARE likna på Rune da ho var baby. Nå er ho blitt LITT lik meg også, nå når ho har blitt litt større).

Her er min moderne (sen-80talls mamma), og jeg den dagen da jeg ble født. 01.02.1987.

Det var 10 dager til jeg ble 5 måneder gammel, den dagen jeg ble døpt.

(Sebastian mangler 9 dager til han blir 5mndr den dagen han døpes, så vi er nesten like gamle på dåpsdagen)

og her er jeg sammen med min skjønne bestemor. Ho er jeg sååå glad i..
Ser dere hvor mye meg og Sebastian egentlig likner?

Meg:

og Sebastian:

Men så er Sebastian veldig gutt, og jeg veldig jentete, så det er litt vanskelig også å se kanskje (hvertfall på bilde?) Hva syns dere?

Føler også mine øyne er smalere enn Sabastian sine.

Her er jeg (sammen med tante Inger). Kunne nesten likegjerne vært Sebastian sammen med meg syns jeg. Veldig likt her..

Meg:


Sebastian:Likevell, så ser jeg meg selv mye i Sunniva også. Ho blir mørkere i håret for hver dag, og som liten var jeg ganske lys, så jeg ser likheter. Ho er uansett mest lik på Rune.. men litt MEG kan jeg også se.

Sunniva:Meg selv:Jaja...det er moro å sammelikne, og se hvem de søte små likner på. Det gøyeste av ALT er å se de vokse opp. Det er helt morsomt å se alt som skjer og hvordan de utvikler seg fra dag til dag. Sebastian har begynt å snu seg fra rygg til mage nå, og han er litt av en "makk" der han "ræker" sg rundt. Veldig artig. Sunniva skravler i vei, og er jo bare super-rar. Ho forteller om alt mulig. I går fortalte ho at det snødde litt "frem og tilbake" ute.. og ho synger Mikkel rev: "månen sa hipp hurra, sendte det til PAPRIKA". Ho perler smykker som ho pakker inn i konvolutter til besteforeldre, "Onkel Pettår og Joapim", og smykke til Mikke (hunden vår). 

Jeg sier Sunniva må pusse tennene så ikke Karius og Baktus "flytter inn og bygger hus", og ho svarer: "men mamma..de kan låne prinsesse teltet da..".... hehe..

Jeg måler temperaturen i øret hennes og får høre at: "det er jo bare lunka mamma"...

Ja det er fantastisk med barn. Åh som jeg ELSKER det!

Nå er jeg litt glad det snart er tid for barnedåp og at alt av forberedelser er på plass. Herlig! Nå er det beina på bordet og et glass kald brus før vi setter i gang med ei ny uke. Sunniva er frisk som en fisk og GLEDER seg til barnehagen, og jeg GLEDER meg til litt alene tid sammen med lille Sebastian. 

Ha en nydelig Søndagskveld :)

Ikke tid!!!

Har ikke tid til å blogge.. Gjett hva jeg gjør.. Baaaahhhh... Brette bretteeee!! Blogges senere ;)

Hvordan brette skjorte av serviett..

Ettersom jeg snart skal ha barnedåp... Om ei uke til.. så har jeg brettet en GOD del servietter som små lyseblå skjorter. Flere har spurt med hvordan jeg gjør det, og når jeg også fikk etterspørsel etter å vise det her på bloggen, så skal jeg gjerne vise. Viser steg for steg med bilder og tekst, og håper det er mulig å skjønne hvordan det blir gjort. Det er litt pirk men det er ikke så vanskelig! GOD bretting folkens :)

 

Begynne med å legge servietten ut, med "bilde-siden" NED :) Så mønsteret kommer utenpå skjorta og ikke inni.

Brett inn ALLE hjørnene SLIK:

Snu HELE servietten

Brett så inn ALLE hjørnene her også...

Slik:

SÅ kommer det som er litt vanskelig. Åpne opp en av "spissene" du har brettet inn. (jeg stapper inn to fingre og skyver den ut)

Den skal brettes ned slik...


Og trykkes flat slik:

Gjør det på ALLE de 4 "spissene"..

Så skal du snu hele servietten igjen... Denne gangen er det litt vanskelig, og det er viktig at alle "flippene" ligger akkurat slik de var selv om du snur den.

Så skal du brette inn Alle hjørnene mot midten 


Hvert hjørne skal da se slik ut..

Det blir slik...

Brett til slutt HELE servietten på midten, og du får ei SKJORTE :)

For å få den til å "henge" godt sammen så kan man f.eks lage ei sløyfe (slik jeg gjorde...med navn på som bordkort..)... et slips, eller ei lita sløyfe på (noe jeg hadde til min barnedåp da jeg ble døpt for 25år siden..

Klar, ferdig, brett :)

Har sett varianter av brud/brudgom også som likner, (med sort serviett til gutt, og hvit til dame...og pynt på)... men jeg synes disse hvertfall passer kjempe fint til dåp/konfirmasjon.

 

TROR du jeg KRYMPA sofaen i vaskemaskinen??

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEI jeg gjorde ikke det ;)

PHU!!!

Hvordan skal da DETTE gå??

Da har jeg gjort noe som jeg har tenkt på lenge.. Etter at vår snart 2 år gamle sofa har blitt "sausa" inn i både brus, mat, barnesykdommer og ja.. You name it.. Tok jeg i dag en sjefsavgjørelse (etter at den fikk en STOR kopp kaffi over seg)... NÅ vasker vi den! Jeg spurte Sunniva om vi skulle putte sofaen i vaskemaskinen og ho så dumt på meg! Så satte vi i gang.. Av med trekket.. Og denne sofaen er SVÆR! Mens jeg tok av trekket så tenkte jeg: hva i huleste er det jeg driver med nå da? .. Vi stappa trekket inn i maskinen (i tre omganger).. 30 grader og ull/silkeprogram BØR det jo tåle... Hehe! Og milo.. Alt som tåler vann tåler jo Milo, står det så fint på flaska.. Så da HÅPER jeg bare sofaen tåler vann da!!???!! Åh.. La dette gå godt.. Ellers.. Er det noen som har trekk til en Boston hjørnesofa m divan til salgs? ..

Hekta på "kanel"....For et par år siden, så jeg ei lita jente i barnehagen jeg jobber. Ho hadde på seg en lilla kjole som så myk og god ut, og den hadde et hjerte på magen. Den var SÅ nydelig fin.
Jeg sneik meg til  å se på merket, og det stod: MyCinnamonGirl. Jeg "googlet" det med ei gang jeg kom hjem fra jobb, og fikk opp navnet: Kari Thomassen. Kari er designer av disse klærne, og jeg må si hun er GENIAL! Jeg har fallt pladask for klærne hennes. De er myke og gode, romantisk-gammeldagse, spesielle, OG man kan få mor/datter klær (noe jeg syns er alldeles herlig)..

Jeg kjøpte mine første kjoler...og SÅKLART var den lilla den første...., og favoritten min er  og BLIR "Rosie" kjolen... Jeg har SYKT mange varianter av denne, både i fleeze og velour (vil helst holde for meg selv hvor mange.. for å slippe kjeft fra mamma MEN....). Er faktisk ikke sikker på hvor mange jeg har. Fikk to nye til jul av Rune i mørk blå og lys blå, og så har jeg knallrosa, og en lys lilla, og en mørk lilla i fleeze, og en beige i fleeze, og en brun i fleeze, og en grønn, og en lys rosa, hvit og lys brun... ehm... 11?  Sunniva har tre Rosiekjoler: rosa som meg, beige som meg, mørk lilla som meg og , og to nye på vei i dette øyeblikket :)

Her er jeg i  den knallrosa "Rosiekjolen"


MEN...det er ikke bare "Rosie" jeg har likt. Sunniva og jeg har flere av "Stella" settene. Her er Sunniva i et av de:

Fint ikke sant?

Og så har vi noen kortermede kjole/sett med tights. Dette settet har ho i rødt, lys lilla og rosa.
Ho valgte sjøl at ho ville gå med det røde settet på 2års dagen sin.

JA det er mye nydelig tøy. Kjoler, skjorter, og vi har MASSE forskjellig. (Har ikke bilder av så mye men..)

Her er et bilde av meg i en linkjole fra "MyCinnamonGirl". Her har jeg 1mnd igjen til termindato og denne var fantastisk å gå med (både uten og med babymage)

Åh...jeg ELSKER klærne, og jeg har et eget MyCinnamonGirl skap... :)

Nå har lille Sebastian begynt å kunne gå i MyCinnamonBoy klær og det er kjempe moro. Nå er vi en ekte "Kanelfamilie", og jeg anbefaler ALLE å prøve disse deilige klærne..

Sjekk ut nettbutikken og nettsiden deres:

www.mycinnamongirl.com

(nå er det faktisk salg der "inne" også så LØP og KJØP)...

og Kari...ALDRI slutt å lag disse klærne. Jeg skal hvertfall alltid "henge på" med min "kanelfamilie"

Fredag kveld og litt sånn....

Da er det Fredag KVELD, og jeg kunne ikke vært mer glad for akkurat det. PHU! Det har vært en slitsom dag i dag med ganske mye full fart. 

 

  

Skjønne er de hvertfall....og selv om Sunniva har øreverk, og hodeverk og vondt i halsen, så finner ho på det meste. Her satt ho seg fast i kurven i dag. Ho var så sur ettersom jeg sa: "kom du oppi, så kommer du ut også".. hehe.. Stakkars så fortvila ho var. Kom seg ut til slutt da.. (heldigvis..) hehe..

og med litt sykdom i kroppen, så har ho enten ligget RETT ut, eller vært i fyr og flamme (kom an på om ho hadde paracet i seg eller ikke... ) 


MEN da klokka nærmet seg seks i kveld, så sa ho: "mamma, æ he løst på pizza!!"... Så da lagde jeg det til ho, og SOM ho spiste. DER kom apptitten hvertfall. Kjempe glad ble jeg!

Lillebror fikk grøt og blåbærmos til dessert, og det falt i smak...Etter kveldsmat, barne tv og stell, var det natta for to små barn. 

Jeg "rigget" klar på soverommet med medisiner, i tilfelle ho har "AUa" om natta. Hostesaft om ho hoster så masse som ho gjorde i går kveld, øretermometer til å måle tempen, og stikkpille i tilfelle feber. Klar ferdig gå!... Så er baby call'en på ON,....(og kanal 7... så Therese borti der: det er bare oss om du hører oss ;) hehe...)


Prinsessa sover, og det ser ut som ho sover godt. Temperaturen er NORMAL, ho puster rolig og fint...DETTE ser lovende ut..

På vei opp trappa så kjenner jeg at JEG ER LITT:

MEN.. nå er pizzaen i ovnen.... DIGG!! Ettersom jeg ikke har kommet meg på butikken på ei stund, så smallt jeg sammen det jeg hadde, og det ser ikke så aller værst ut...GLEDER meg.... "PIZZA STEIK DEG!!"

DERMED sier jeg bare...... NÅ sitter jeg her...resten av kvelden.... nyte stillheten.... 


Eller.... må bare puppe Sebastian først... for han er enda våken... og SÅ setter jeg meg.... SÅNN!!! 

GOD fredagskveld.... nyt den...den er HELLIG!!!

Det beste i hele verden er gratis!

Nå sitter jeg her med en kaffekopp og tar en "pust i bakken". I dag er det fredag (LENGE LEVE FREDAG!!)... Jeg har Sunniva hjemme fra barnehagen. Ho kom hjem i går med vondt i øret og halsen, kjipt hoste, og helt slått ut stakkars. Vi gikk med på et kompromiss: hvis ho tok hostesaft fikk ho 1 godteting, hvis ho tok nesespray fikk ho 1 godteting, flytende paracet= 1 godteting (og så 1 bare fordi ho var SÅ flink)... så nå får vi "lurt" i ho medisin hvertfall.. DET hjelper! På den vonde halsen smører jeg gode gamle "Vick" (minner om mentolathum)... I dag er ho allerede mye piggere..

Når barna er syke så kjenner jeg at "dette liker jeg IKKE"... Det er skummelt, og jeg er så ALT for redd for de. Det stemmer kanskje at "de som er ufrivillig barnløse er gale av lengsel, og de som har barn er gal av bekymring"?..

Hmm... hvertfall, så ser man når de er syke, hvor mye man setter pris på FRISKE og opplagte barn, og jeg er SÅ takknemlig for at de er friske (til vanlig..)

Finnes det noe bedre enn dette?

Det finnes ikke noe bedre for meg hvertfall.. :)

Ha en strålende Fredag folkens. Nå sover snuppa på sofaen, og gullegutten i lekegrinda. Jeg skal brette dåpsservietter og vaske tøy, men i kveld blir det beina på bordet og nachos på menyen. Det er Fredag. Den beste dagen i uka, og jeg KOSER meg.

Slik ser forresten dåpsserviettene/bordkortene ut ;)

Tok det liksom feil vei så dere får snudd litt på hodet.. Snu litt frem og tilbake og så er dagens "nakketrim" unnagjort. (Klarte ikke å snu det etter jeg hadde lagt det inn på innlegget ;) )

Have a nice one!

Noen savner meg.... så sabla koselig... her er hva jeg bedriver..

Nå har jeg hatt et "blogg-opphold" av den enkle grunn: jeg ble ble litt lei.. hehe.. men jeg merker at jeg er ganske klar igjen. Tiden strekker liksom ikke helt til , det er bare det. Føler hele tiden jeg har noe å gjøre; ja det er litt mer hektisk med 2 barn enn et barn. Til daglig (altså i hverdagen), så har jeg fått litt rutiner på plass. Sunniva våkner ca 7 (som regel.. men i det siste 05.30- oh joy!). Rune står opp med Sunniva og kler ho.Jeg kommer "dinglende" opp trappa i ammetåke og gjerne med en pupp ute og sveisen rett til vers i en slitt one-piece. Så lager jeg niste til Sunniva, hvis ikke Rune allerede har gjort det (fordi jeg har forsovet meg).. Jeg fikser Sunniva på håret, ettersom Runes "kunnskaper" om strikk og spenner er MEGET snever. Javell Rune.. du kan jo sette i et strikk og ei spenne- det skal du ha :) .... Så går Sunniva i barnehagen ca kvart på åtte og jeg får hade-suss. Jeg gir "puppis" til Sebastian og så legger jeg han i lekegrinda hvor han leker litt... (dvs; slår etter lekene og kommer med gledeshyl...eller ligger på magen og kikker, spreller og sugler).Jeg spiser MASSE frokost... for jeg ammer og er SÅ sulten. og så drikker jeg 2 kopper kaffe og ser på "God morgen norge".. Så gir jeg Sebastian litt mer mat og så sovner han. DA kan jeg dusje og kle meg. *herlig... Så gjør jeg husarbeid mens Sebastian sver ferdig. Inn og ut av oppvaskmaskin, vasker tøy, støvsuger.... ja ++.. Etter det så gjør Sebastian og jeg det vi VIL :) Vi går på tur til oldeforeldre, får kaffibesøk, går på turer, leker på gulvet! Ca kl tre så begynner jeg på middag til "banden" min.Rune og Sunniva kommer hjem kvart over fire hver dag og da er alltid maten klar på bordet, og så tenner jeg ALLTID lys :) koselig! Rett før de kommer så gir jeg mat og bleie til Sebastian, så han sover når Sunniva kommer hjem. Da har jeg FULL fokus på prinsessa mi, mens gullgutten får prinse-søvnen sin.Vi spiser og koser oss, og etterpå velger Sunniva hva vi skal leke. Vi perler, tegner, leser bøker eller leker på lekerommet.Så blir klokka ca halv seks og Sunniva bader. Da er som regel Sebastian også våken og Rune bader Sunniva, mens jeg bader Sebastian. Koselig tid på badet sammen. KVALITETSTID!!
Etter badet så er det kveldsmat (evt en kopp "kokkaiiio" (kakao) )... og så ser vi på barne tv. Akkurat når "Super quiz" begynner så er Sunnivas øyne tuuunge. Da er det tid for tannpuss og flux.Sunniva velger hvem som skal pusse. Som regel skal mamma pusse og pappa legge. Så er det nattakos og klemmer! Mens Rune legger "Sunny" så lager jeg grøt til Sebastian. Han får grøt til kvelden for å sove "tyngre" og mett og god i magen. Jeg lager risgrøt med banan og mens jeg lager den så hyler han små utålmodige gledeshyl... Han spiser som regel ei god skål, og litt fruktpuré etterpå til "dessert".. han gaper som bare det,og smatter. Ikke lenge etterpå så sover BEGGE UNGENE. Da er det "mamma og pappa tid". Beina på bordet, en GOD kaffi (eller kanskje ett glass vin i ny og ne).. og så TV eller ei bok. herlig. Sebastian våkner i ti tiden for å få litt "puppis".. så jeg gir han "pupp" (eller ei flaske hvis jeg har tatt et vinglass da...).. og så er det kvelden for liten og stor. Før jeg legger meg, legger jeg alltid klar tøy som Sunniva skal ha på seg dagen etterpå i barnehagen. (Rune kombinerer så mye morsomt.. hihi)... Så bærer jeg Sebastian ned, og Rune slukker lys + bærer alltid mobilen min til laderen (haha... det har blitt ei rutine)... så sover vi..Sebastian sover som regel til 5 eller 6 før han vil ha mat, og så sover han to-tre timer til etter det, og en NY dag er i gang. (Begyn å les fra toppen igjen..)

 

MEN nå i det siste så planlegger vi barnedåp- som er om ei drøy uke til. Jeg har brettet 19 blå servietter som små skjorter, og har 20 igjen.. jeg tror jeg spyr. Så har Sunniva har fått øreverk og er syk, så jeg har hendene fulle med det også. Ellers har vi også begynt på kor (noe Sunniva bare ELSKET).. så vi har litt å tuste med. Har også lest boka "Drømmehjertet" av "Cecilia Samertin", og jeg ble HELT hekta.. så bloggen fikk vente bittelitt.. men nå er jeg tilbake.. og etter barnedåpen er jeg KLAR for fullt! 

Så følg med...

Mange kontaktet meg og spurte om jeg hadde "droppa bloggen" og jeg syns det var koselig jeg.. kanskje jeg var litt savnet.. hehe.. hyggelig at noen leser! 

Klem fra Silje


Jeg heter Silje og er 28 år. Bor i Vennesla på en nydelig topp som kalles Lomtjønn, men er selv opprinnelig fra Lund. Jeg er gift med Rune, og sammen har vi Sunniva på 4.5år og Sebastian på 2.5år. Jeg er jobber som ped.leder i vidunderlige Mariknotten barnehage. Å tilbringe hver dag sammen med barn er virkelig det skjønneste som finnes!


+Legg meg til som venn

Søk i bloggen


Design av

missindecisive
hits