siljeilebekk - Fordi livet er nydelig...

"Mann mitte natta"

I går var det Lørdag 30te, og det var tid for å gå på Kaptein Sabeltann nattforestilling, eller som Sunniva kaller det: "Mann, mitte natta" (Sabeltann midt på natta). Vi ladet opp med pizza hjemme hos oss før vi kjørte ut i dyreparken. Sunniva var kledd i skaut og Sabeltannkjole, flagg og var klar for å se sitt store forbilde; "katte mann", (som ho nå kaller han). De fire besteforeldrene var like klare, og jeg må si... når man reiser ut i dyreparken: 6 voksne og 1 barn på under 2år, så føler man seg litt rar!

Her er noen bilder fra kvelden:

Sunniva og mommo er på vei inn i parken..

Moffa og Sunniva:Sunniva på skuldrene til bestemor:Sunniva og bestefar:
Så var vi klare for at forestillingen skulle begynne. Rune handla popcorn og snacks til oss, og vi rigget oss klar. Det var litt trangt på mammas fang ettersom lillebor er blitt så stor inni der, men det gikk fint en liten stund. 

Forestillingen startet og Sunniva var HELT med. Ho kikka med STORE øyne ned på scenen og klappa som besatt. Sunniva gikk fra fang til fang (siden 4 besteforeldre var med), men etter ca 20 min begynte øynene å bli VELDIG tunge. Sunniva slukna i mommo sitt fang og ble liggende rett ut!! Vi tok på ho hørselvern for at ikke ho skulle "støkke" så mye av smellene fra kanonene osv.Da showet var slutt, og applausen kom.... ja DA våkna Sunniva. Ho kikka med store øyne og sa: "DER er båten", "Det er mitte natta" (det er midt på natta). 

Ho kom over i pappa sitt fang hvor ho satt og våknet litt til liv. Det var litt vondt å våkne.

Det var godt å komme hjem i senga å sove. Det tar på å se nattforestilling, men for en stemning det er. Sunniva sovnet med et knips og det gjorde mammaen også..... og beina.... ja de tror jeg trenger klikk klakker fremover..ikke bare bare å være høygravid i sandaler nei...

Lenge leve strandlivet!

ENDELIG SOMMER (og jeg klager IKKE selv om jeg eeeser ut i varmen)!!

Vi har kost oss på Hamresanden i hele dag

 

Sunniva og pappa bader (mamma syns det var for kaldt..). Vet ikke hvem av de to som syns det var kaldest!

Ei lita frøken ELSKER å bade. Får ikke nok..
Mine to:
HÅPER vi får flere sånne fine dager fremover... og det ser jammen meg slik ut:Sunniva slapper av under den rosa parasollen med en VG! *værmeldinga bakpå ser lovende ut!!! *jippi

For at kjærligheten mellom to mennesker skal holde, må den romme en stor del vennskap.

For at kjærligheten mellom to mennesker skal holde, må den romme en stor del vennskap.

Jeg gleder meg til vi blir foreldre igjen!


5 uker til termin og det begynner å "ta på" for oss alle..

Da var jeg fullgått 35 uker i svangerskapet, og det er 5 uker igjen. Det begynner å ta på; jeg er tung, bekkenet knirker og jeg sliter mer og mer med å komme meg opp fra sofaen (hvis jeg først setter meg ned). Rune trør til og lar meg sove ut, nå som han har ferie- og DET er godt! Men det tar nok på for han også. I dag sovna han på sofaen mens lille prinsesse så på Kaptein Sabeltann film, og raus som ho er- så lånte ho han en sutt og ei fille. (han sov som en stein og ho putta sutten inn..). Jeg stod opp ca 09.30 og "fant" mine to kjære slik:Jeg lo så jeg holdt på å tisse i buksa, og da jeg prøvde å ta nærbilde av Rune så våkna han og svatt skikkelig. Det var rett før jeg fikk meg en midt på trynet i ren reaksjon. Heldigvis tok han det med et smil da han så bildet av hvordan det så ut når han sovna..

Så da er jeg altså 35 uker gravid, og har to uker igjen med ferie med Rune, og tre uker permisjon etter det før termindato- det virker som tida vil gå fort! 

Termin: 3 September 2011

På vei: 35 uker

Igjen til termin: 5 uker 

Kjønn: Gutt

Utålmodig: Lei av å være så tung men ikke så lei psykisk egentlig. Har egentlig (skremmende nok) nok med Sunniva for tida. Det er full rulle..

Hodet ned: Ja det tror jeg..

Hodet festet: Jeg tror det, men kan jo ikke si det sikkert jeg..

Aktivitet i magen: VELDIG mye i dag. 

Bestemt navn: Sebastian <3

Vektøkning: Ca 16.5 kg opp, ikke noe særlig økning fra sist uke.

Humør: "Kort lunte" men takknemlig og gleder meg over alt som snart skal skje.

Utstyr: Mangler søskenbrett til "Bugaboo'en" og en koppeholder... 

Vann i kroppen: Har  ikke vært så ille nå etter ei uke (og vel så det..) med øs pøs regn, men kommer nok til å merke det fremover ettersom det ser ut som sommeren ENDELIG kommer!

Om fødselen: BRING IT ON!!!!

Plager denne uken: Vondt i ryggen mot kvelden og begynner å bli verre å rigge seg til å sove..

Neste kontroll:  Neste kontroll er 1te August hos jordmor. Så da får jeg forhåpentligvis vite litt om babyens leie osv.

Strekkmerker: Ja noen stk.. håper det blir med de

Sulten: Føler meg for det meste mett.. men har lyst på alt usunt.

Høygravid: Formellt høygravid i går- så da er vi til på innspurten!!

Matkikk: Kaffe latte med hasselnøttsmak, og is.

Tungt: JA!! skal jo ikke lyve.

Sykehusbagen pakket: Jepp! (til og med litt klart til Sunniva i en bag i tilfelle hastverk..)Mor og datter (og lillebror i magen..)!!

Mamma begynner å bli ganske god og kulerund nå.. 

Sunniva min raring...

Første dag av Runes ferie i dag, og vi er like uheldige med været. Heldigvis er vi flinke til å komme oss ut av hus, så vi tok en bytur og lunsj på "Kjøkkenskapet". Vi KOSER OSS i sammen. I går var vi på pizza hos "mommo" og "moffa" som har vært på ferie i to uker- og Sunniva fikk masse gaver (vi gjorde alle det- til og med mini i magen). Sunniva fikk ballerinadrakt, paraply, Mikke mus badedrakt, puslespill, koppesett med kaffekanne som spiller musikk, og masse utstyr til dukka si. Ho fikk også sokker og boxere, spenner og masse gøy! Etter vi kom hjem fra byturen vår- så hadde ho hvertfall masse nytt å leke med og det var moro.

Ho er så rar for tida og leker med ALT. Flink til å leke og det er herlig å se.


Ho pusler vanskelige puslespill og er kjempe flink. Når ho "sliter" litt med ei brikke, så klapper ho og jubler hurra når ho får det til. Kjempe stolt.På sparkesykkel med rosa øreklokker og solbriller er ho i farta..Den skjønneste jenta i hele verden!!


Nå holder Rune og jeg på å lage en god biffmiddag, før vi benker oss til med litt film (orker ikke å se en kveld til på nyhetene- man blir så trist av alt som har skjedd og tenker på det hele tiden). 

Jeg er så uendelig heldig som får nyte dagene med min lille familie, og at det regner er den minste bagatellen man kan tenke seg. 

 

 

Livet er ingen selvfølge.. det er dyrebart!

De siste to dagene (etter alt det FORFERDELIGE som har skjedd) , har jeg i grunnen sittet pal med nyhetssendinger og på nettet og fulgt med. Det er grusomt! Jeg tenker så på alle som er berørt av det som har skjedd i Oslo og på Utøya, og går såklart i min egen tankeboks. Det er ingen selvfølge at man skal få leve, og man bør virkelig sette pris på hver dag og hvert åndedrag! 

Jeg ser på Sunniva, Rune, magen min som vokser- min lille familie- og setter SÅ stor pris på å kunne få oppleve, og nyte det livet jeg har, og å kunne GI liv til en liten gutt snart. Det er ingen selvfølge at man skal kunne ha det så fint, (og det blir så tydelig for meg nå når jeg ser hva som rammer så mange andre familier). Man vet faktisk aldri når noe vondt kan intreffe, så det gjelder å nyte hver dag til det fulleste! Livet er dyrebart!

Livet er dyrebart

22 Juli 2011

Terrorangrep i Oslo sentrum, og skytedrama på Utøya!

Sender tanker til alle pårørende og berørte og kommer til å huske dette som en grusom dag.

Sier som Fabian Stang: Livene som har gått tapt skal vi huske som forbilder og de skal ikke dø forgjeves. De skal gjøre oss sterkere og mer stolte av å være borgere i Norge, og vi skal stå sammen!

Tenn et lys for alle de som mistet livet, og for de som sitter igjen.

Endelig en dag med SOL!!

I dag har vi virkelig kosa oss i sola, og det har vi gjort sammen med Elisabeth og Lilly. Vi labba fra Lund til byen, og Sunniva var stein gal; ville ikke sitte i vogna og ville heller ikke holde hånda når vi gikk i trafikken; så da endte det opp med at jeg tvang ho til å sitte i vogna. Ho ble litt fornermet; men snart fornøyd igjen da ho fikk leke nede i nupen. Ho løp rundt på gresset som en propell, fikk dyppa "tåsan" i vannet, pusla puslespill og tegnet litt. Ho syns det var moro å følge med på Lilly (som er ca 1år yngre), kikka på vovvene som lekte, og toget som tuta forbi (city-train). Etter lunsj i nupen, fikk ho kjøpe softtis av Kjetil på fiskebrygga, som ho spiste så seint at den smelta HELT før ho var halvveis. På vei hjem igjen slukna prinsessa i vogna (litt forskjell fra når vi gikk TIL byen, og ho spant rundt).

Vi kom hjem etter en deilig formiddag med Elisabeth og Lilly, og tok oss noe is-kaldt å drikke før vi koste oss med å bygge duplo inni prinsesse-teltet. Sunniva elsket det! Deretter bakte vi Foccaccia brød- som vi skulle ha til middagen.

Nå har vi nettop spist kyllingspyd, foccacia brød og salat med pesto! *Herlig sommermat i sommerværet.

Selv om dagene denne uka har vært KJEMPE TOPP, så kjenner jeg at jeg er VELDIG klar for å ha ferie sammen med min mann nå (så vi kan finne på litt alle isammen)... 

Jeg har lyst til å:

 • Teste ut badeland!
 • Ligge pal på ei strand, bygge sandslott og bade 
 • Gå på picnic til "Hamresanden" en hel dag.
 • Ligge på magen og fiske krabber (kan vel glemme å ligge på magen i år..)
 • Drikke smoothie på verandaen (som skal beises). Sitte under en parasoll med store solbriller.
 • Ha "dagsturer" til Mandal, Lillesand osv og andre koselige "nærme" plasser
 • Sove lenge, ta en lang dusj og sommerfrokost med jordbær til
 • Kjøpe reker som jeg kan sitte å nyte på en idyllisk plass
 • Spise mange "Hennig Olsen-softis"
 • Gå på date med min mann en sommerkveld og ha på fin sommerkjole (som passer)
 • Grille middag og at det er varmt nok til å spise maten ute.
 • Drikke baileys og kaffe (men får klare meg med en kaffe latte i år)
 • Ta et nattbad i et varmt og godt vann (når øyenstikkerne har lagt seg..)
 • Gå på båttur (men orker ikke at det humper så fælt med denne magen... så må bli tøff tøff tur...og ikke så langt i tilfelle fødsel)..
 • Spise krabber!! Masse krabber!!!

Så nå HÅPER jeg at noe av dette blir innfridd i løpet av ferien :)

Lovehearts mot halsbrann??

Halsbrann...

Ja nå har jeg blitt så heldig at halsbrannen har kommet for fullt! Dette var ikke noe jeg hadde da jeg gikk gravid med Sunniva så det er ganske nytt for meg! Det jeg vet et at det er en HELT vanlig ting å få når man er gravid. Det varer ikke lenge, men FY så ubehagelig det er når det kommer- det brenneeeeeeer!!

Etter å ha "googla" litt, så dant jeg mange kjerringråd og tips mot halsbrann; og en av de enkleste tingene er jo å drikke melkeprodukter. Til morgenen i dag hadde jeg en iskaffe, og jeg drikker litt Oboy (ellers er jeg ikke så glad i melk i seg selv). Jeg spiser masse is nå når det er sommer- så da får jeg jo i meg litt melk/fløte- men finnes det ikke noe MER effektivt som hjelper?? 

JO!!! LOVEHEARTS HJELPER!!

Hvis man "googler" lovehearts og halsbrann, så kommer det opp ganske mange treff; og de fleste er fra forum hvor gravide snakker sammen. Så jeg gikk å kjøpte noen pakker med Lovehearts jeg; og gjett hva...det funker!!!Flere ganger i løpet av dagen, har jeg tatt fram "lovehearts" og sutta på den når jeg kjenner den brennende følelsen; og det forsvinner! GENIALT egentlig.... MEN...pass deg!!!

I ettermiddag kjente jeg det brant i halsen og jeg stappa inn tre "lovehearts" på ei gang. Det skumma godt i halsen når de bruste, så jeg fikk litt "pustebesvær", og kremta og hosta for så å finne noe å "skylle ned med". Jeg gikk ut i kjøleskapet og fant farris ( IKKE LURT!!! )!!!! Hva i allverden tenkte jeg med. Kullsyre + bruspulver-godteri (som inneholder bakepulver ) = en slags eksplosjon... hehe!!

Så jeg stod på verandaen i frisk luft og "heiv" etter pusten !!! Fikk helt panikk en liten stund.. men så gikk det bort!!

Så...Lovehearts mot halsbrann?? JAAAA, men EN om gangen (og for guds skyld ikke "skyll" ned med brus)..

En inne-dag!!

I dag var det inne-dag ettersom det var bare regn og kjedelig sommer-vær. Vi prøvde faktisk å ut en tur; tok på oss regntøy (eller..Sunniva tok på seg regntøy, mens jeg passer ikke mitt for øyeblikket...) og gikk til lekeparken. Da vi kom til lekeparken åpnet himmelen seg og det regnet dråper ned på størrelse med kattunger... *shit.. Så vi småløp hjem (ettersom mammaen ble kliss gjennomblaut). Sunniva syns det var kjempe gøy, så hvis jeg bare hadde hatt en søppelsekk å tre på meg eller noe- så hadde vi blitt ute litt lenger. (Var tom for søppelsekker; for det sjekka jeg faktisk som et alternativ å ta med meg i lomma....*sexy?)

Jeg skal kjøpe denne bolla en REGNPONCHO før Kaptein Sabeltann show hvertfall... :)

Så i dag var vi inne og hadde en skikkelig "inne-dag". Vi pusla puslespill, så filmer, tegnet og bakte boller.Sunniva syns ikke mel var det helt store, men når deigen kom på bordet; var det BARE moro!!og vi hadde begge på samme forkle (kanskje ikke så lett å se på bildet men...) Vi er jo litt søte sammen vi to!!

Sunniva ELSKET å bake og ville ikke slutte... ho lagde 4 boller helt selv uten NOE hjelp, og de ble slik:Tror ho er et naturtalent. (Det må være at "moffa" er kokk)

Vi koste oss med boller og Kaptein Sabeltann, før vi slukna begge to på sofaen en liten time. Skikkelig deilig med en sånn "dau" dag, men det kan bli litt mye med ei uke? Så i morgen håper vi at vi kan gå på hamresanden å spise lunsj ute med oldeforeldrene til Sunniva, (hvis været holder).

Til slutt må jeg bare vise hvor flink Sunniva har blitt. Ho vil plutselig (av og til) (helt av seg selv) sitte på do. Det er kjempe stas å sitte der, og ho sier at ho skal "tisse do", og vi må sitte der inne å "se på". Ho er kjempe stolt! Tok noen skjønne "do-bilder" i dag men tror ikke de skal ut på bloggen ettersom de burde "sladdes" litt først! 

Tusen takk til prinsessa mi for en flott dag!!

 

Fulgått 34 uker!!

Så er 34 uker fullgått, og jeg skal inn i min 35te uke av svangerskapet. Det er 6 uker igjen til termin, og jeg begynner å bli veldig FERDIG med å være gravid..

Flere sier til meg: "Er DU lei allerede, det var tidlig.."... ER DET DET NÅ?? Det er jo sånn sett bare 6 uker igjen...om 3 uker regnes ikke babyen som prematur ei gang hvis han kommer på "forskudd".

Her er litt om hva som skjer i uke 34 uker og 0 dager- 34 uker og 6 dager.

Din graviditetsuke: 34
Fosterets alder: 32 uker

Hikker fosteret? Det er helt normalt! Du merker det ved å kjenne rytmiske bevegelser i magen. Det kommer til å fortsette å hikke en del etter fødselen også. Fosterets fot eller hånd kan noen ganger bule ut på din mage.

Ved å trykke imot foten eller hånden trekker barnet til seg kroppsdelen. Kanskje det kort tid etterpå setter foten tilbake av nysgjerrighet. "Hva skjer nå? Skjer det igjen? Dette var gøy!" Tenk at du nå kan kommunisere med barnet ditt! Rundt disse tider fester de fleste foster seg med hodet ned i bekkenet. "Nå vil jeg snart ut!"

Din mage er tung som bly nå. Ditt barn har fått mindre plass til å bevege seg på nå, men er like aktiv som før.

Noen kvinner må av ulike grunner føde ved hjelp av planlagt keisersnitt. Her kan du lese omfødsel ved keisersnitt og forberede deg til fødselen.

 Fosterets vekt: ca. 2400 g

Fosterets lengde: ca. 42,5 cm

32 uker av graviditeten ligger bak meg! Nå er det 8 uker igjen!!

Termin: 3 September 2011

På vei: 34 uker

Igjen til termin: 6 uker 

Kjønn: Gutt

Utålmodig: LEI er vel heller ordet!!

Hodet ned: JA nå tror jeg det

Hodet festet: Vet ikke men kjenner det godt der "nede"

Aktivitet i magen: Mye dytting! Merker det har blitt dårlig plass inni der...

Bestemt navn: Sebastian <3

Vektøkning: Ca 16.5 kg opp (og la meg friske opp minnet om at jeg totalt la på meg 17 med Sunniva), så hvordan skal dette ende??

Humør: Nyter dagene med Sunniva, men merker jeg er noe redusert med den tunge magen nå- og det er litt slitsomt

Utstyr: Mangler bare et søskenbrett til "Bugaboo'en"

Vann i kroppen: av og til..

Om fødselen: Gruer meg men er skikkelig klar for å bare "gjør det" også..

Plager denne uken: Ikke så mye kynnere, MEN begynt med litt ryggvondt nå.. og veldig sliten!

Neste kontroll:  Neste kontroll er 1te August hos jordmor. Så da får jeg forhåpentligvis vite litt om babyens leie osv.

Strekkmerker: JA....2 nye og de vil jeg IKKE ha!!!!!

Sulten: Føler meg for det meste mett..

Høygravid: 25te juli er jeg høygravid  følge utregningen. Da har jeg 40 dager igjen til termin :) Det er 7 dager til.

Matkikk: VANNMELON!!! IS!! Kaffe Latte på kveldene er herlig!!

Tungt: JA!!

Sykehusbagen pakket: PAKKET!!

 

 

15 ting å gjøre når det regner..

 Lånt fra bladet "Mag"

Mamma og pappa jeg savner dere...

Jeg har alltid vært ei mamma og pappa-jente, som kommer mye hjem til Lund, så ofte som jeg kan. 

Etter jeg fikk Sunniva har forholdet med mine foreldre blitt ENDA bedre, og jeg har vært ENDA oftere på besøk. Det blir jo sagt at; det er først når man får barn selv at man VIRKELIG forstår sine egne foreldre, og det GJØR jeg NÅ. Mamma og jeg blir mer og mer like... eller.. jeg blir vel mer og mer lik på mamma. Jeg gjør mye på samme måte som henne, setter pris på de samme tingene som henne, og oppdrar Sunniva slik jeg selv ble oppdratt. (Flere sier vi blir likere og likere utseendemessig også...)

Det ikke bare mamma jeg kommer til Lund for, men likemye pappa. Pappa og jeg har alltid hatt et godt forhold og kan finne på alt mulig i sammen; sist var vi alene i dyreparken- bare han, meg og Sunniva, og vi KOSTE oss!!, ellers har vi samme filmsmak og like "dårlig" humor.

På toppen av det hele, så elsker jeg jo Lund av hele mitt hjerte, og det er mitt lille "ferie-sted" i det lille rekkehuset på Lund.

Det er nå når mamma og pappa er bortreist i to uker, OG jeg i tillegg har ferie- at jeg merker- SOM jeg savner mamma og pappa! HVA i allverden skal jeg gjøre. Jeg har nesten litt Lund-abstinenser.. hehe..Håper dere koser dere masse på ferie. Vi gleder oss til dere kommer hjem igjen om ei lita uke til!

Tror vi skulle til dere på pizza på lørdag?søndag? 

Klem fra meg

Silje + Lene + Sunniva = Sirkus

Først må jeg bare si...ALTSÅ... HVER gang vi er på tur med Lene, så skjer det noe litt utenom det vanlige. Vi ender opp med hull i ørene, eller gjør noe annet litt spesiellt... og i dag.. endte vi nesten opp med en gullfisk med oss hjem.

Vi plukka Lene opp i ti tida og durte ut til Sørlandssenteret. På veien stoppa vi på Barnas Hus for å kjøpe et lekegrind-teppe, og der kjøpte lene et sett med badeball, armringer og badering til Sunniva. Sunniva var til og med så heldig at Lene blåste det opp for ho med ei gang. Vi kom oss ut på senteret, og gikk først for å se etter kjole til Lene, som skal i bryllup til sin bror i August. Vi fant en kjempe fin en og ho gjorde et kupp! Mens Lene betalte kjolen, prøvde jeg å bestikke Sunniva med alt mulig for å få henne til å stå fint og holde mammas hånd; fremfor å spinne rundt i butikken som en bajas (og dra forhengene for de som prøvde klær).

Dette endte opp i et løfte om nye solbriller, minnie mus utstyr, is og en kjøretur i en lekebil. *At jeg ALDRI lærer... Så deretter gikk turen innom lekebilen som ho kjørte to ganger før vi handla litt Minnie Mus utstyr på H&M. Deretter tok vi en tur ned i dyrebutikken for å kikke. Der var det masse fisk å se på og Sunniva synes det var kjempe gøy. Av en eller annen grunn så følte jeg en trang til å kjøpe en fisk til ho, men klarte å la være etter å ha sammenliknet fisk, fugl, marsvin og eventuellt ingen dyr. Ingen dyr er nok best med tanke på en stein gal hund fra før + en ny babygutt om 7 uker til. På vei ut av dyrebutikken fikk vi skremt liv av Sunniva med en plast-gris som grynta sykt høyt og Lene og jeg tissa nesten litt av latterkrampe. (Skulle ønske jeg hadde bilder av alt dette...)

Vi bestemte oss for å gå ned i lekebutikken for å la Sunniva "fræse" fra seg litt, og kom ut igjen med 1 SYKT STOR pose (Lene har kjøpt en fantastisk 2års gave), og en litt mindre pose med 3 nye puslespill i (perfekt for en regnfull sommer..)

Det begynte å romle i magen, og vi svingte inn på "Peppes Pizza" for å spise lunsj. Sunniva og jeg "delte" en "pizzabuffet", og ho KOSTE deg med pizza og puslespill ved bordet, og JEG koste meg med å spise lunsj og få GOD hjelp med Sunniva som MASTE om puslespillet ved bordet. Tusen takk Lene!! På vei ut fra Peppes, fikk vi med oss en ballong som Sunniva gikk å vifta med!

Vi avsluttet turen vår med å "stikke innom" Toys'R'Us, og jeg sier bare: "HIMMEL OG HAV"...

Den jentungen syns ALT er GØY!! Ho var helt spinnvill og lekte med hoppeslott, sparkesykkel, rutsje, lekehus, og ho løp rundt som en rakett. Jeg og Lene løp etter (og var vel like interessert i alt). Jeg HOLDT på å kjøpe hoppeslott, men NÅ er jeg himla glad jeg ikke kom hjem med mer...Det endte opp med at jeg kjøpte et badebasseng å blåse opp, og masse små baller til å ha oppi (hvis man ikke har vann i).

Da vi kom oss ut i bilen, så fikk jeg se hvordan det så ut. Bak i bilen stod Lenes (store) 2 årsgave, bærepose fra Toys'R'Us, bærepose fra "Barneland" og "Barnas Hus". Pose fra "H&M", ferdig oppblåst badeball og armringer OG en ballong fra Peppes som svevde i lufta inni bilen. Midt oppi der satt Sunniva, som også var full av sjokolade rundt munnen etter en dag full av "nam nam" , lek og moro. Det slo meg plutselig at Silje + Lene + Sunniva på tur= et sirkus på tur. MEN FY SØREN så gøy vi har hatt det!!!

og jeg inrømmer; at klokka var to når vi kom ut fra "Toys'R'US", DET var egentlig DEILIG å tenke på. For jeg var ganske "utlekt". 

TUSEN TAKK FOR EN NYDELIG DAG LENE!! Vi gjør det gjerne igjen allerede i morgen (vi må bare lære oss å finne på noe gratis ;)

Vi kjørte hjem til Vennesla, hvor vi puslet puslespill, spiste middag, lekte med pappa og så litt på film før leggetid. Sunniva koste seg også med ei "12-øres" ho kjøpte ho bakeren, og hva er vel bedre enn å BARE spise melis og kokos.


En bryllupsdag og litt regn...

I går- Søndag 17.07.11, var det vår føste bryllupsdag. Flere gratulerte oss med "papirbryllup", så det er visst et navn på 1års bryllupsdag også! 

Dagen i går brukte vi ikke til så mye annet enn vi pleier en vanlig Søndag. Vi koste oss masse sammen med Sunniva, og det er jo noe vi liker best! Det var regn og "øs pøs" i hele går, så vi startet dagen med en deilig frokost

 Senere lekte vi masse i sammen. Vi bygde duplo, lekte inni leke-teltet og puslet puslespill.

 
Det TAR PÅ å pusle puslespill....


Etter mye leking tok vi en tur ut av hus for å kjøpe noen nye filmer. Det er jo som sagt meldt regn i ei uke, så det er greit å ha noen filmer på lur i ferien. Sunniva fikk seg fire nye filmer- tre Ole Brum ("Bumm") filmer og en Franklin film. Så nå har vi litt å kose oss med mellom leke-øktene.

På vei hjem, bestemte vi oss for å stikke innom Mc Donalds å ta en is. Det var de såklart tomme for denne dagen, så vi spiste middag der i stedenfor. Sunniva spiste "Happy meal" og storkoste seg. *Det er jo stas en gang i blandt.

I bilen på vei hjem, fant jeg ut at jeg måtte tenke litt på "hva i allverden kan Sunniva og jeg finne på i ei uke hvis det blir BARE regn.." og her er noe av hva jeg fant på:

 1. Bake noe i sammen
 2. Gå på biblioteket 
 3. Gå til Metro lekeland
 4. Se film og poppe popcorn
 5. Stikke på Sørlandssenteret og bruke penger vi ikke har
 6. Gå ut å hoppe i vannpytter
 7. Gå på besøk til oldeforeldre, besteforeldre og venner
 8. Gå på kino/teater
 9. Bygge ei hytte inne og spise lunsj i hytta
 10. Gå ned å hoppe i senga
 11. Lese bøker
 12. Gå på cafe og spise en STOR is

Vi skulle ha hatt ei dukkestue vi kunne hatt kaffeselskap i.... *drømmer meg vekk....

Spanderer noen dette (til 10.000,- ) på oss??Så her er noen små-tips til HVA man KAN finne på. Hadde Sunniva vært LITT eldre, så hadde det nok vært litt enklere for da kunne vi gått på hobbybutikken og handla masse og hatt skikkelig hobby-verksted her hjemme. DET får i ta til neste år (men da håper jeg sommeren blir litt bedre..)


Ellers var vi bare hjemme i går (og inne) det meste av denne regnfulle dagen, og jeg er GLAD vi hadde et bedre vær på denne dagen for et år siden, da vi giftet oss. (Selv om jeg husker vi var litt nervøse, for det var ikke STRÅLENDE sol...)

Etter Sunniva hadde lagt seg i går- koste Rune og jeg oss med jordbær og is, og så film. Skulle nesten tro at Sunniva skjønte vi hadde bryllupsdag- for ho la seg som en engel i går. Til og med uten ei flaske melk i senga (noe vi ikke har klart å slutte med før nå..) Hvis ho spør om det- så sier vi bare at det er tomt... Enkelt og greit!

 

På denne dagen for et år siden..

På denne dagen for nøyaktig et år siden, ble jeg en liten frue- helt på ordentlig. Jeg var kledd som en prinsesse, og sa JA til min prins, og hadde den mest fantastiske dagen man kunne drømme om.

Gratulerer med vår første bryllupsdag Rune! 

Jeg kommer alltid til å huske dagen  vi giftet oss, som den var. Perfekt. 

For meg blir livet bare bedre og bedre sammen med deg, for hver dag som går. Vi er ikke lenger bare kjærester, men så mye mye mer. Sammen har vi ei fantastisk datter, og snart får vi også en sønn. Vi får vår lille familie, og livet kan virkelig begynne for fullt....

-17.07.2010-
Nydelig Lørdag!

Enda en nydelig Lørdag!

I det siste føler jeg at Lørdagene våres har vært litt like; de har for det meste bestått av tur til dyreparken, og i dag er ingen unntak! Det gjorde vi i dag også, og i dag bestemte vi oss for å stille oss litt i kø for å prøve litt av det som er der- og ikke bare vandre rundt. Vi kom ut i parken på pletten klokka ti (og vi var ikke de eneste, for å si det sånn..). Vi hadde en kjempe fin dag, og ca 3timer i parken før vi ga oss og gikk hjem. Her er noen bilder fra dagen vår:


Sunniva og pappa kjører traktor på "Kutoppen"


Det er kjempe stas...

Et STORT stykke gullklump


På trikken i "Kardemomme By"


Sunniva kjører bil oppe på "Setra"


Etter en kjempe fin tur i parken, gikk vi hjem og koste oss med lørdagsgodteri..

 

Like gøy å shoppe med stor mage...

I dag tok jeg en tur ut på Sørlandssenteret (egentlig for å bare handle mat..), og der tok jeg en liten tur innom "VIC", for å se etter en "Jean Paul" polo til Rune. Der inne var det 30% på mye i merket "Jean Paul", og jeg endte opp med to poloer og en shorts. Lykkelig over å ha fått 30%. På vei ut og ned i 1te etg, gikk jeg forbi "Boys of Europe" og (dum som jeg var?) så kikka jeg inn. Jøsses- der var det 50% på "Jean Paul". Jeg gikk inn og bestemte meg for å se etter det samme der, og evt levere tilbake det jeg kjøpte på "VIC" ettersom jeg hadde deponert. De hadde ikke noe av det samme, men jammen var det mye fint. Jeg fant en rutete shorts, og en polo som passet til. Jeg fant en langermet polo, en blå genser, ei t-skjorte, og en badeshorts. PHU!! 
Nå blir du velkledd min kjære! Vi får bare "leke" at det er en liten gave siden du snart blir pappa, så får jeg ønske meg noe annet. Har jo en liten ting jeg ønsker meg, som du vet hva er... *blunkblunk

Så selv om magen vokser som BARE det, så får jeg handla litt klær likevell (bare ikke så mye til meg selv..), men det gjør ikke noe. Like moro å kle opp de andre her hjemme!

Selv om jeg gleder meg stort til å i hvertfall se mine egne sko igjen snart.. (føler nesten ikke jeg kan se over "kanten" lenger...)


Hallo der nede??

Nå har vi nettop kost oss med "idaho Pleasure" til middag, og sett "Barne TV" sammen, og hatt is. Rune sitter nede hos Sunniva som skal sove- og jeg er spent på hvor lang tid det vil ta i dag.. (jeg HÅPER IKKE ho slår rekorden på 1.5timer..)

Nå skal jeg åpne boka jeg holder på med: "Hotellet på hjørnet av bitter og søt", av "Jamie Ford". Har kommet til side 85 og begynner å bli ganske bitt! Det er litt deilig for det får meg til å roe helt ned. Så til dere andre gravide: "Ta dere ei bok!!", det er herlig "medisin" mot bekkenvondt og kynnere :)GOD FREDAGSKVELD FOLKENS!!!

I kveld blir det Idaho Pleasure...

I kveld blir det Idaho Pleasure... og NEI det er ikke noe seksuellt... det er en matrett... og DEN har tante Inger lært meg å lage.. Det er snadder!!!

For dere som ikke vet hva det er, så skal jeg dele det med dere.. det er NESTEN som bakt potet, bare i båter...

Jeg kutter poteter i båter og vender de i olje og krydder. Så steker jeg de i ovnen!

Jeg kutter opp purre og paprika smått.Så steker jeg bacon som er kuttet i biter. Alt dette skal strøs over potetene når det ligger på tallerkenen, sammen med maiskorn og raspet ost. Det er godt med salsa til (og rømme, for de som liker det..)

DER har du en slags bakt potet, bare nesten bedre ;)

Man kan bruke all slags topping og bytte ut bacon med f.eks skinke eller spekekjøtt... 

Det er fredagsmiddagen her i hus!!

En kropp i forandring..

Etter at Rune fant et gammelt minnekort... dukket dette bildet opp (fra i Mai i fjor)For noen uker siden, STAPPA jeg meg inn i denne samme bikinien for å ta et gravid-bilde...Litt forskjell må jeg si...  men her er jeg jo ca 30 uker gravid også da..

Det er viktig å ha det litt moro på veien...

   

                                                 Gravid med  Sunniva                               Gravid med Sebastian               Kjære tante Nina! Hilsen fra Sunniva

"Hennæ Nina??" ..."JO DER er Nina"...

Jeg har ikke helt skjønt det, men mamma sier at du skal flytte til en plass som er litt langt vekke. Til Haugesund! Det er fordi du har møtt en snill og kjekk mann, som kan sykle. Jeg har møtt han to ganger før, og selv om jeg ikke liker å dele på deg- så kan jeg dele deg litt med han. Jeg er bare ei lita jente og jeg skjønner ikke avstand så godt- å vi kan godt komme på besøk hver helg til hverandre, vi har fått gjeste-seng på lekerommet mitt nå..

For meg har du vært mer enn en fadder; du har vært tanta mi, og det skal du fortsatt alltid være. Jeg har bare en onkel på ordentlig, så jeg er glad jeg har flere tanter og onkler på liksom; og du er virkelig en av de. Nå får jeg kanskje en onkel med på kjøpet da?.. Er Haugesund lenger enn til dyreparken?...

Jeg ble visst kjent med deg GANSKE tidlig:


 

og sammen har vi opplevd ganske mye:og du har visst opplevd mye sammen med mamma også:

Noe av det skjønner jeg VIRKELIG ikke nooooe av...

   


Du har latt meg spise sjokoladekakedeig fra vispen, jeg fikk en HEL is av deg da jeg var 3mndr.Du og Lene har kjøpt leker til meg som tar ALT for mye plass:


 

og noen leker som mamma sier at lager ALT for mye lyd...men JEG synes ALLE bare er GØYE!!Jeg har vært så heldig å ha deg hos meg i barnehagen hver dag lenge nå, og du passer så godt på meg, og jeg spør etter deg dagen lang hjemme også. "Hennæ Nina NÅ?"...Du har gitt meg fine gaver og puslet Apa med meg utallige ganger, men det jeg liker best er nok å sitte i fanget ditt etter jeg har sovet, med sutten og filla og våkne opp og ha det trygt og godt. 

Du er en av mine aller aller beste venner i hele verden, og du er nesten bedre enn elefant-kosefilla mi. 

Du må love mamma at du ringer ho ofte så jeg kan snakke med deg.. og så ho kan snakke med deg, og du må ikke glemme lille meg. 

Vi er alle så glade på dine vegne og håper du får det kjempe fint i Haugesund, selv om vi synes det er trist å ikke ha deg her hver dag! Du har funnet en som er like god for deg, som lørdagsgodt, dyreparken og kosefille på EI GANG, og vi ønsker deg GOD tur til Lørdag!!

Jeg gleder meg til barnehagen med deg i morgen, og er glad jeg ikke skjønner at det er den siste dagen du er der..

Jeg er glad i deg!

Klem fra lille Sunniva


Har tatt det med RO med min skjønne datter!

I dag fikk Sunniva fri fra barnehagen ettersom det visst nok er den siste dagen med fint vær på en stund. (Ser ut som det er meldt regn hele neste uke... blææh..). Jeg HÅPER at "www.yr.no" tar feil (noe de OFTE også GJØR!!)

Så i dag har vi hatt mamma/datter-dag og kost oss bare oss 2! Deilig....

Må si jeg var LITT skeptisk til hvor bedagelig denne dagen ville bli, men etter en tur på Hamresanden-føler jeg meg egentlig ganske uthvilt. 

Sunniva har vært i kjempe godt humør. Propell har ho vært, men jeg planla turen godt, og hadde med nok av ting og leker til å aktivisere ho- så det gikk KJEMPE fint. Vi kjøpte med nistemat, og et Kaptein Sabeltann blad å lese. Vi hadde med Tom og Jerry kjeks, puslespill, ball, bøtte og spade. Det eneste jeg savnet var klappstol- så det drasser jeg garantert med meg neste gang.Som en kjempe-bonus; solgte de is rett der vi satt- så da tok vi oss en is også. Sunniva var i "jeg elsker mamma humør", og koste meg og var bare fornøyd. ÅH så deilig...


Etter ei stund , ville Sunniva opp i vogna for å sove litt. Ho fikk en god halvtime på øyet, og jeg fikk lest litt i boka som jeg har begynt på. DEILIG?? JA!!!

Dette skal vi absolutt gjøre igjen lille prinsesse. Mamma har KOSA seg med deg!


Nå gleder jeg meg til du kommer ut!!

Nå er jeg 33 uker fullgått, og jeg kjenner at ting begynner å bli ganske så tungt, og jeg blir mer og mer nysgjerrig på hvem denne hybelboeren er. Det er enda litt tidlig å komme ut, men hvis det SKULLE skjedd- så går det mest sannsynlig HELT greit, likevell håper jeg at han venter til uke 37. Så om 4 uker til så er det BARE å begynne å tenke på å komme ut altså...

De siste dagene har jeg hatt litt mani med å få ting GJORT. Jeg klarer ikke å styre meg helt, og setter i gang med ryddeoppgaver og beising og hele pakka. Likevell går det trægt med alle pausene jeg må ta når kroppen (i form av kynnere..) sier: "SLAPP AV SILJE".

I dag bestemte jeg meg derfor for å roe ned. Øve meg på å slappe av og ikke stresse så mye! Jeg begynte på ei bok jeg har hatt liggende; "Hotellet på hjørnet av bitter og søt". Jeg aner ikke hvordan den er, men jeg håper den fanger meg så jeg kan ta det med ro i skyggen litt og nyte sommeren!

   

Som du ser så vokser magen ganske så godt, og den beveger seg mer enn den står stille. DET er jeg hvertfall bare glad for (selv om ribbens-spark er LITT ubehagelig..)

Ellers prøver jeg å rigge meg til så godt jeg kan med beina opp og god kaffe mocca til tv-kvelden. Magen kan jo brukes til bord- så jeg slipper å bøye meg fram og tilbake med koppen.Et tips til å slappe av er visst å gjøre noe man elsker, og jeg elsker å være sammen med prinsessa mi. Så i morgen skal bare meg og ho kose oss i sammen. (Mange vil vel si at det heller kanskje fremprovoserer stress..), men jeg skal gi det et forsøk. Vi skal ta dagen som den kommer. Spise lang frokost, kose oss på verandaen, ta en tur til byen eller stranda kanskje og jeg HÅPER ho ikke finner på så mange fantestreker. Jeg gleder meg hvertfall til morgendagen med jenta mi.
Forandring fryder...

 • I dag har det blitt ganske mange forandringer når jeg tenker meg om.. Sunniva la seg til å sove som en engel i dag.... HURRAAA, og jeg konkluderer med at det er fordi ho ikke sov på dagen- i allefall ikke mer enn ti minutter når ho slukna inne på jernvaren og ble bært ut i bilen for så å våkne til der.. Kanskje det faktisk er sånn at ho ikke trenger den duppen? Vi får prøve ut litt i ferien å finne ut av det.
 • Sunniva liker noe ho ikke har likt å spise før.... nemlig HAMBURGER...!!! Ho har likt karbonade men vil aldri spise hamburger inni brød sånn som man skal spise det... og i dag... VEL:

Jeg siterer Rune..."DEN kan spise hamburger".

 • Vi har fått ny hylle på badet...Ei slags bokhylle som jeg har putta kurver inni til å oppbevare alt fra hårbørster til barbermaskin. Ære være Rune som har skrudd den sammen på 1,2,3.
 • Vi har fått den nyyydelige speilkommoden fra IKEA som Rune nå er NESTEN ferdig med å få sammen. Det blir kjempe fint. Skal legge ut bilde når den kommer på plassen sin!
 • Jeg har beiset. JA JEG, og nå vil jeg at du skal forestille deg noe. Forestill deg at du er 33 uker gravid og står i bunnen av ei trapp du skal beise. Du står litt knotete til men velger å beise fra topp til bunn ( i og med at det ikke er så greit å sitte på toppen å bøye seg fram mot bunnen med den store magen. Trappa blir ferdig beisa- og NÅ skal du komme opp trappa UTEN å få beis på deg. Med stor mage, i ett alt for lite skjørt; å stege opp 5 trinn uten å få beis på deg. Det var nok litt av et syn for naboene hvis de kikka ut. Trappa ble kjempe fin (i forhold til det den var), og jeg fikk beis på kneet (syns ikke det var så ille)Flott forskjell eller hva?

 • Siste forrandring i dag er at jeg ikke er 32 men 33 uker gravid i dag.... SÅ da må jeg vel skrive litt om det da:

33 uker av graviditeten ligger bak meg! Nå er det 7 uker igjen!!

Termin: 3 September 2011

På vei: 33 uker

Igjen til termin: 7 uker 

Kjønn: Gutt

Utålmodig: JA! og det er litt for tidlig å bli så utålmodig....??

Hodet ned: Vet ikke..tror det for jeg kjenner mest spark oppover. I dag følte jeg et øyeblikk at han flytta seg andre veien igjen, så skjønner ingenting. Magen har blitt ekstremt lav de siste dagene også (men det er jo vanlig mot slutten..sist sank magen senere men nå er jo bekkenet litt "out of shape" siden sist så det skjer kanskje før). Kjenner bevegelse langt nedi rattata for å si det sånn, så blir litt stressa for at han skal titte ut.

Hodet festet: Nei det tror jeg ikke?

Aktivitet i magen: MYE aktivitet og litt mye kynnere igjen..

Bestemt navn: Sebastian <3

Vektøkning: 15.6kg + tenker jeg... jajaminsann!!!

Humør: VARIABELT... 

Utstyr: Det meste er på plass! Nå mangler det bare å få litt orden på huset og det siste her hjemme- så er alt i boks.

Vann i kroppen: ja litt utover kvelden..

Om fødselen: Bring it on!!

Plager denne uken: Kynnere, og VELDIG TRØTT!!!

Neste kontroll: Om et par uker til- hos jordmor..

Strekkmerker: nope! Eller... et som vokser litt- men ikke noe mer.. :)

Sulten: nei kjesken

Høygravid: 25te juli er jeg høygravid  følge utregningen. Da har jeg 40 dager igjen til termin :) Det er 13 dager til (altså litt under 2 uker til)

Matkikk: VANNMELON!!! + jordbær og IS!!!

Tungt: Ja det er tungt nå!

Sykehusbagen pakket: NESTEN pakka ferdig.. *litt deilig

Da ruger jeg videre. SNAKKES!!

Sol og hjemmebesøk!

I dag har det vært strålende sol og rundt 20grader. Deilig! Sunniva fikk "fri" fra barnehagen i dag for å få besøk av vennene sine hjemme hos oss- så sånn sett så har ho jo vært med barnehage-gjengen likevell! 

Etter frokost gjorde vi litt klart ute på verandaen til de skulle komme. Vi vasket bordet og tok ut alle putene i møblene. Vi ryddet også ut litt leker! Før de kom så snakka jeg med Sunniva om at ho måtte huske å være grei å dele med lekene ( men jeg tror ikke ho skjønte det helt...)

Det var stor stas da 4 barn og 2 voksne fra barnehagen kom på besøk. (Det er jo sommerferie-tid nå, så de var ikke mange..). De ble tatt godt imot i døra og Sunniva viste de veien ut på verandaen. Der rigga vi oss til med masse leker på et teppe, og Sunniva skjønte ikke så mye når alle begynte å leke med lekene hennes. Ho forsøkte å bestemme hvem som skulle ha hva, og det tok litt tid før ho skjønte at ho måtte dele på alt og at alle skulle få leke med det de ville. Heldigvis ble ho veldig flink etterhvert og så hvor gøy de andre syns det var med noen leker de ikke hadde lekt med før. 

Sunniva ble med meg på kjøkkenet for å kutte melon, og så serverte ho gjestene sine. Vi koste oss med iskald melon i sola, og litt senere grillet vi pølser. Alle satt på rad og rekke og spiste. Her ser du hvertfall at Sunniva koser seg:

                        

Sånn satt de da på rekke og rad.. og etter pølse, så tok Sunniva turen ut i frysen. Der henta ho kroneis til alle! SOM de koste seg!

Etter lunsj, var det tid for å sove litt, og alle fikk også sove kjempe godt hjemme hos oss. De sov som bare det, og våknet uthvilte og klare for å tilbake til barnehagen. Før de gikk fikk de også hilse på Mikke, og Sunniva virka kjempe kry over "vov voven sin". " Det er min vovvov, Mitte Vovov (Mikke vovvov).

Etter alle hadde gått, satt Sunniva og jeg meg i bilen for å ned en tur på jernvaren. Mens vi stod i disken og skulle betale for terrasseskruer og beis- så sovna Sunniva. Ho sovna HELT! Det var umulig å få liv i kroppen. Ho var nok helt utslitt over å være vertinne til 4 skjønne barn og 2 nydelige voksne! 

Takk for en kjempe fin Tirsdag til store og små :)

Eksotisk platting med eksotisk tre?

Nå har vi bestemt oss for hva vi skal gjøre med plattingen! Den har desverre ALDRI fått noe beis eller olje i sine 6 leveår, og den er KJEMPE "tørst". (OBS: Vi har bodd her i ett år så jeg er ikke skyldig..) Plattingen er også skrudd med 1 skrue i hver side så den er helt "humpe-titten-teia" (hvis du skjønner hva jeg mener med det?). Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan noen kan la det gå 6 år uten å skru den ferdig, eller gi den noe næring.. *huff.. 

Vi hadde egentlig bestemt oss for å bare røkke opp HELE plattingen og bygge en ny en med nye bor, men kom på litt andre tanker i dag. Vi vil forsøke å skru den GODT til, og beise den. Den må jo da beises MØRK ettersom den er skikkelig stygg i treet. Det er en smule vemodig at jeg velger å gjør dette- for jeg var SÅ innstillt på ny platting (og er redd det ikke blir bra og at jeg angrer allerede neste år,  + ønsket meg eeegentlig ikke mørk farge på plattingen...) men men... nå prøver vi dette. Det er jo en GOD del billigere enn å bytte alle borene med nye!

Etter å ha googla litt rundt (jeg elsker min venn google).. så fant jeg ut at det beste for oss er jotun trebitt terrasse-beis.. og fargen jeg tror blir fin heter: "Eksotisk tre". Den er ganske mørk på fargen, men ikke så mørk at den blir sort liksom.. tror det kan bli fint! Håper hvertfall det.. Skal ta meg en prat med de på fargehandelen også å ta i mot noen tips.

Hvis noen ellers vet om noen farger på terrassebeis som ser bra ut og dekker, så hyl ut?


IKEA, jeg er lei av deg nå..

Nå begynner ENDELIG leke/gjesterommet å ta form! Rune har virkelig stått på og skrudd som en helt. I LOVE YOU! Så nå er det bare noen småting igjen slik at det blir komplett.. og det betyr ENDA en tur ut på IKEA, og forhåpentligvis den siste på en GOD stund. I dag skal vi hente dette (hvis det nå stemmer at alt er på lager?)

Vi skal ha en speilkommode. I den kan jeg ha ALT av sminke og pynt! HERLIG.Så skal vi ha denne smale "bokhylla" på badet. I den skal jeg ha noen kurver og oppbevare alt mulig som kremer, babyprodukter, hårføner osv.. :Det skal bli GODT å få litt orden i sakene. Bare synd at det sikkert tar ei uke å få orden, ettersom alt må skrues opp OG ting og tang må ryddes og sorteres først. MEN det skal bli GODT!!

Til slutt, har vi bestemt at vi skal ha en henge/gynge-stol til Sunniva. Den skal henge under taket på verandaen; og bestemor Turid og bestefar Svein har sagt de vil spandere på ho- så det er jo TOPP! Sånn ser den ut:


Den er boltet fast under også, slik at den ikke svinger alle veier, så det er bra. Ho kommer nok til å digge å ha den på verandaen å gynge i.

Ellers har jeg brukt formiddagen i dag på å ordne noen ting til den velkjente "fødebagen". Jeg har begynt å pakke litt ettersom ting kommer på plass, og i dag fikk jeg handla og pakka ned en pysj til lillebror, amme bh og amme singlett. Kjekt å ha! Jeg kjøpte også en SVÆR posete joggegenser på Vero Moda til å ha tights under. Den gleder jeg meg til å dasse rundt på sykehuset i (de timene jeg har planer om å være der... for jeg vil hjem fort..). Jeg var også innom en helsekost butikk og handla litt druesukker sugetabletter, og en energi-bar (kan jo være kjekt hvis man føder kl 03 på natta og trenger å hente fram litt reserve-krefter).

Deilig å se at ting kommer på plass..!

Nå sitter jeg her å holder Sunniva med selskap mens ho spiser middag; små mini-pizzaer (ho har alt trøkka i seg to stykker..), før vi stikker på IKEA. Rune og jeg skal bare spise noe enkelt i kveld etter ho har lagt seg. (Regner med han kanskje setter i gang med å skru når vi kommer hjem? ;) hihi... 

I morgen skal Sunniva få besøk av noen av vennene sine fra barnehagen, og det tror jeg blir stas for ho. De skal komme i ti tiden og blir til etter lunsj. Håper ho klarer å dele fint med lekene sine, og ikke blir helt eie-syk mens de er her. I frysen ligger det kroneis, og de skulle ha med seg pølser, så jeg tror det blir en koselig dag i morgen. Velkommen skal de være!

Ha en fin dag!

-SILJE-
Søndag og "KatteSatan"

I dag er det altså Søndag, og værmeldinga viste litt småkjedelig vær. Sol og sky og litt regn, så hva i huleste skulle man finne på? .. Vi bestemte oss ganske raskt for å foreslå en tur i dyreparken! Selv om det er stappa med turister nå i fellesferien, så er det deilig å bare ta et par timer i parken for å få luftet seg litt.

Vi spiste deilig frokost med friske norske jordbær til, og Sunniva stappa innpå med egg. Vi spurte Sunniva om vi skulle gå å treffe Kaptein Sabeltann, og det ble mottatt med vill jubel, så da dro vi da...Vi kom oss raskt inn i parken (fordelen med årskort=ingen kø), og vi trasket oppover mot kutoppen. Det gikk ikke så fort, og jeg merker at det blir tyngre og tyngre oppover bakkene med den store magen og kynnere som hilser på. Nesten oppe på kutoppen, så vi at det var tid for å mate dåhjortene. Det har vi ikke vært med på før, så dette var litt moro. Barna kunne gå inn til dåhjortene og gi de gulerøtter, så det ville vi være med på.

Rune tok med seg Sunniva inn til "bambiene", og ho fikk et par gulrøtter å gi til de. Det var MYE folk og jeg blir litt sjokkert over noen som bare brøyter seg fram og ikke eier folkeskikk.. 

Etter litt venting, finner Rune og Sunniva fra til en bambi, og i det de strekker hånda fram for å mate den, så åpner himmelen seg og det PØS REGNER! Det bøtter ned og jeg løper bort til vogna for å få på hetta å hente en paraply, for så å sprinte tilbake for å knipse et bilde av matingen.. 

Jeg rakk det så vidt...Selv om det ikke ble det beste bildet, så syns Sunniva hvertfall det var KJEMPE stas- og DET er jo det viktigste. 

Vi tok turen videre ned fra Kutoppen, gjennom Nordisk Villmark, forbi Kardemomme By og satt kursen mot Sabeltanns verden for å se showet klokken 13.00.Det var like stas som alltid å se Sabeltann, og Sunniva vinket og danset (men ho ville bli løftet under showet...så det er nok litt spennede også). Etter å ha vinket hade til Kaptein Sabeltann...eller "Katte Satan", som hun nå kaller han (... ikke videre fint navn men...)... så kunne vi ikke dy oss- vi måtte inn i souvenir-butikken!

Sunniva fikk Sabeltann hatt, og flagg!

På vei ut fra parken, kjøpte vi pommes frites til ho- og siden det var bilde av "Katte Satan" på boksen- så spiste ho opp ALT sammen! Det var jo "Katte Satan fips", så de smakte ekstra godt.

Nå har Sunniva nettop lekt og underholdt oss med Sabeltann-antrekket på. Ho danser og synger!Så nå skal mammaen plukke opp litt fjær fra Sabeltann hatten, før vi setter oss til bords for å spise søndagsmiddagen- Kalkunbryst! Det blir snadder.

Det har vært en fin Søndag, på tross av kjedelig vær.. og vi KOSER oss i sammen!

Hiv og Hoi

 

Kjære mamma og pappa

Kjære mamma og pappa

I dag reiser dere på en velfortjent ferie, og jeg må si jeg er KJEMPE misunnelig- og det irriterer meg litt at jeg egentlig skulle vært med på turen. Vi koste oss masse på tur med dere i April, og gleder oss allerede til neste tur. 

Nå får dere kose dere MASSE bare dere 2, i varme og sol, og feire sølvbryllup! Vi gleder oss til dere kommer hjem igjen, (kanskje dere har med ei pakke til Sunniva)..

Ho ønsker hvertfall mommo og motte en GOD tur. 

STOR klem fra oss

En Tirsdag i dyreparken..

Tirsdag 5te Juli i dyreparken!

Forgje Tirsdag var Sunniva og jeg så heldige at vi fikk "pappa fri fra jobb" som en overraskelse! Det var TOPP! 

Vi starta dagen med at jeg lagde grove scones til frokost. Vi hadde fersk frukt, varme scones, kaffe og melk med Oboy oppi. GOD start på dagen!!

Vi bestemte oss for å ta en tur i dyreparken, og selv om det var litt yr i lufta, gikk SEINT opp bakkene med kynnere, og det var pakka med folk i parken- så hadde vi jammen meg en FANTASTISK dag vi 3! 

Vi tok runda rundt i parken; kikka på dyrene og var innom Kardemomme by en tur.

Vi kikket på dyrene, og ved apene fikk Sunniva (som vanlig) øynene opp. Kanskje ho tror det er Apa i Vennebyen.
Sunniva koste seg kjempe masse, og vi avsluttet dagen i parken med et show med sin store helt: "Katte Mann" (Kaptein Sabeltann). Hjemme synger ho mye: "Åj åj åj, katte katte mann" (Hiv og hoi Kaptein Sabeltann), og ho var ivrig (og litt sjokkert) da ho så kapteinen under showet i sabeltanns verden. Da han gikk, vinka ho : "Hade Mann". Ei stolt jente har sett Sabeltann, og hatt en FIN dag sammen med mamma og pappa (og kjempe magen). Nå ser vi fra til nattforestilling i parken senere i slutten av måneden!

Vi HÅPER også at pappa kanskje kan ta en fridag neste uke så vi kan ha enda en dag i parken (for da er det meldt masse sol).. Vi KOSER oss sammen.

Meg og min lille familie..


Jeg heter Silje og er 28 år. Bor i Vennesla på en nydelig topp som kalles Lomtjønn, men er selv opprinnelig fra Lund. Jeg er gift med Rune, og sammen har vi Sunniva på 4.5år og Sebastian på 2.5år. Jeg er jobber som ped.leder i vidunderlige Mariknotten barnehage. Å tilbringe hver dag sammen med barn er virkelig det skjønneste som finnes!


+Legg meg til som venn

Søk i bloggen


Design av

missindecisive
hits