siljeilebekk - Fordi livet er nydelig...

Jeg gjorde det...to uker på rad.... :)

Herlig... 

Andre uke på jobb og barnehage for ungene er unnagjort.. og SÅ bra det går!

Er så stolt av mine to 2 små gullklumper, og litt av meg selv også faktisk... Syns jeg takla dette bra jeg! hihi

MEN frædda er alltid godt.. SÅ mye mer man nyter helga når man jobber.. så med det sier jeg GOD helg... ♥

I morgen skal Sunniva og jeg se på ei skjønn kollega av meg som skal gifte seg... Vi gleder oss... :) Får helt sommerfugler i magen av å bare tenke på det! ♥

Det er litt lov..

Det er litt lov å kose seg med noen ostepop etter middagen mens vi pusler puslespill :) selv om det ikke er lørdag.. Koser meg alene sammen med ungene mens Rune er på øvelse! *hverdagslykke er å nyte de små stundene

Søt sveis for småtroll..

Sunniva så ei jente på film med prinsessetutt og vi prøvde oss.. Prinsesse er ho jo fra før.. Og søt! Men dette ga det litt ekstra sukker på toppen :)

Fint eller hva?

Gleden ved å jobbe i barnehage

Det er SÅååå mange gleder ved å bli kjent med små hjerter og små skatter i barnehagen.. De gleder meg så mye at jeg får lyst å gå hjem og være litt "barn".. Akkurat som dem.. Lakker neglene i masse morsomme farger og tenker- det er deilig å være barn :) for selv som voksen så er det lov å være leken og fargerik ;)

Koselig på kvisten

Mamma begynner seint på jobb og hva er vel deiligere enn toast til frokost og tellespill :)

Det eneste som er litt morsomt, er at til og med på seinvakt så må knotten våknes på morgenen... Det tar på å begynne i barnehagen ja ;) hihi

Ha en kjempe fin onsdag :)

Ha ein fin ein...

Mornings :)
Ønsker dere alle en deilig mandag ;)

Frokost..

Vi tar seinvakt og lang frokost i dag :)
Ha en finfin dag!

Her "gjenge" det slag i slag gitt...

Merker skikkelig at jeg er i gang med jobb og hverdag igjen... jeg ELSKER det ♥

Det rare er at- jeg er ikke sliten i det hele tatt...  (hvertfall ikke enda.. haha)... jeg KOSER meg! Har hatt to fine dager på jobb sammen med alle de skjønne barna. Innkjøring på mine egne barn går som smurt og alle er fornøyde. I dag var det til og med sol og deilig så jeg har nærmest hatt en ute-dag. Finnes ikke noe bedre. ♥

Etter jobb i dag så var det hjem å hive i seg noen "røde-pølser" fra Danmark.. hihi.... her går det unna...! Rune skulle på skytebanen en tur så jeg plumpa begge ungene i badekaret for å vaske vekk all den deilige sanden og skitten som viser at de har LEKT og hatt en ALLE TIDERS dag :) *jeg elsker svarte unger ( i den forstand- skitten etter å ha lekt og ikke sure sokker liksom..)

De plasker og tuller i badekaret..


Sunniva fikk på et par nye øredobber og de ble gullede rene og godluktende begge to. Vi krøyp opp i sofaen og hadde en is (feirer at alt går så fint og at vi er sånn-en flink barnehage-gjeng :) Rosa isabella-is og barneTV..! så en toast til kvelds og tannpuss..

Etterpå var det leggetid, og begge landa som to punkterte bildekk i senga. Jeg sier det igjen- Fornøyde og utlekt, og det GLEDER mitt hjerte.

Nå har jeg nettop pakket klar til i morgen. Lagt fram klær og skift (for vi skal rett i bursdag til fetteren min Simen etter jobb :) 

Jeg har vaska to maskiner med tøy og rydda i huset. I morgen begynner jeg litt sent så jeg slenger beina på bordet med et liiite glass rødvin før jeg køyer. Rekker faktisk en GOD dusj og en deilig frokost i morgen før jobb- og ikke minst litt kvalitetstid sammen med MINE SMÅ ♥

 

Tips for dagen: Bli førskolelærer ♥ DET er givende det!

Så var jeg offesiellt en edderkopp

Da var jeg i gang på jobb igjen ♥

Endelig er jeg en edderkopp igjen..

Startet dagen med å våkne Sunniva (som jeg skulle følge første dag på stor avdeling..). Ho var SÅÅåå spent at jeg måtte få "fua i gir" sa ho, og komme oss avsted. Vi var i barnehagen i GOD tid før jeg skulle begynne vakta mi. Jeg fulgte ho inn på avdelingen der ho skal være, og det var litt flaut. Ho hang på meg og det tok litt tid å "tine". Ho har jo opplevd 1 år i barnehagen før sammen med meg og 1 år alene mens jeg var i permisjon... + veldig mange andre voksne som jobber i barnehagen har barn som går der.. så ho vet hvordan det fungerer (For dere som ikke har fått det med dere så jobber jeg i samme barnehage, bare på en annen avdeling.)

Det var vondt å gå fra ho selv om jeg VET ho har det kjempe fint sammen med både voksne og barn der inne. " æ vil inn på besøk til dæ mamma" ... Ho kom på besøk noen ganger men det var litt vondt å gå hvert til vårt etterpå. Man føler seg litt avvisende- men jeg VET sååå godt, at det går seg til. Det var ingen grining- bare litt sutrnig, og da er det like godt å "kutte" og bare være litt fra hverandre for å venne oss til det. Ho glemmer det fort når ho begynner å leke. ♥

Før lunsj kunne jeg se at minsten Sebastian kom med Rune til barnehagen. Det var hans føste dag også. Gjett om jeg var klam i hendene.. hehe.. 

Det gikk STRÅLENDE. Ikke en eneste kjip lyd fra han- bare smil og latter. Deilig!! Han lekte og krælte og koste seg. Rune fikk til og med gå litt vekk og handle litt - og til og med da (ALENE i barnhagen for første gang)- BARE smiiiiiiil ♥ Etter ei stund var han helt ferdig og trøtt som en dupp. Det var på tide og sove og Rune tok han med hjem for å legge han. (Godt å ikke sove i barnehagen aller første dagen kanskje).  Selv om jeg tror han hadde vært ganske så likegyldig til hvor han hadde sovet. Han var SÅ utslitt og sov nesten 3 timer når han kom hjem... hihi...

Men tilbake til Sunniva...

SOM ho koste seg. Ho tegnet til meg, klippet og limte og hadde det topp. Vi møttes utenfor i frileken i regnet og der fikk ho en kjempe god klem og masse skryt. Jeg lovet ho at om ho var TØFFAS resten av dagen og lekte masse, og hadde det gøy- så skulle ho få en premie på butikken når vi var ferdige for dagen. 

 

Kvart på fire ble ho henta, og da var ho så opptatt at ho nesten ikke registrerte at jeg kom ♥  Ho hadde virkelig fortjent denne tøffas-premien.

Vi dro på butikken og ho kjøpte seg en godteri-spray og en is som ho skulle ha etter middag- en skikkelig god soft-shake. Ho var superfornøyd! *hurra. På vei ut fra butikken så snakka ho bare om at ho skulle i barnehagen igjen i morgen. 

Vi kom hjem til ferdig middag som Rune hadde laget... ♥ min gode mann ♥ og han hadde til og med skrudd flatpakka skap fra IKEA. Kan jeg be om mer?

og min dag....

Ja den....

har vært....

SUPER ♥

Over ALL forventning. Blitt tatt i mot med åpne armer, fått god forståelse for at jeg er litt "svimmel" (siden begge ungene mine hadde litt "innkjøring" i dag + at jeg ikke har jobbet på et år). Vi er en kjempe fin gjeng inne på avdelingen og vi hadde samlingsstund og hørte om Bukkene Bruse som dro til Badeland. Jeg har hoppa i en vannpytt, perlet, bygget duplo, lest bok og hatt ungene i armkroken, hatt pause med gode kollegaer og blitt litt innkjørt jeg også :)

Jeg er en edderkopp igjen og det er godt å være tilbake


Etter jobb gikk jeg rett hjem for å forberede en ny dag. DA har man vel hatt en god dag på jobb? ♥ Jeg leste et eventyr for Sunniva som jeg skal lese for "mine" barn på avdelingen i morgen (Sunniva er heldig som får være prøvekanin på sånt..) :)

Jeg har ordnet regntøy klar til meg, Sunniva og Sebstian. Støvler og skift. Nå må jeg hoppe til sengs så jeg er våken og opplagt til en ny dag. Jeg GLEDER meg ♥

 

Til slutt: Jeg er så stolt av mine to barn som begge nå er to (store) barnehagebarn ♥ Jeg er heldig!

 

Nyklippt

Nyklippt tøffas klar for første dag i barnehagen i morgen...

Kommer til å sjarmere jentene i senk!

Håper alt går fint og ikke det blir for mye snufs og hyl..
Jeg er spent!

En dag igjen...

I dag har jeg virkelig vært supergod her hjemme.. har ryddet og vasket med min nye dampvasker. Pappa har vært og hjulpet å skru lamper, Rune har skrudd skoskap og vaskemaskinen har nesten gått varm. PHU!! GODT de hjelper til!

I dag er det Lørdag, og EN dag igjen til permisjonen er SLUTT. 

I morgen er siste dag, og da skal jeg ha det strøkent her hjemme-koste hva det koste vil, så jeg kun kan kose meg med jobb og hverdag etterpå.. 

I morgen må vi-  

  • flytte en vaskemaskin, for så å flytte en vakemaskin til og en tørketrommel.
  • Vaske bak der vaskemaskinen var
  • Male ett strøk i gangene, og i taket i stua.
  • Vaske to maskiner med tøy
  • Rune må skru møbler.
  • Rydde rydde rydde
  • Vanne blomster 
  • Rydde klesskap
  • Putte bilstol inn i Passaten og vaske den...

Hiv og hoi.. hvis noen vil male så er dere velkomne... phu!!

 

Tenk!!

Til mandag begynner lille knotten i barnehagen.. Han kommer til å elske det :)

Spennende og litt trist at babytiden er over..

Min store lille gutt..

HURRAAaaaa

Jeg er et eneste STORT smil!
Har ønsket meg et Camilla Prytz smykke kjempe lenge og i dag overrasket Rune meg.. Jeg ble SÅååå glad!!! Tusen takk- jeg gliser!!

Fikk faktisk to størrelser så jeg kan bruke et mindre et til hverdags..

Fy søren for en deilig mann jeg har :) hurraaaa!!

Favorittsaus...

Besøkte "Jensens" to ganger i løpet av en langhelg i DK.. 

Kjøpte med sausen hjem...

I'll say no more ♥


Sikkert ikke så sunn men.. pytt pytt!

God helg :)

Fræddan om ei uke til..

Sitter her i bilen på vei til IKEA! Kjenner tidspresset- alt jeg BØR bli ferdig med i løpet av helga FØR jeg begynner å jobbe! Panikk? Neida.. Bare en smule stressa.. Vet SÅÅåå godt hvor tøft det er å begynne å jobbe fullt etter 1år hjemme i permisjon, så jeg skulle gjerne hatt det strøkent før mandag..

Litt sprøtt å tenke på at til Fredag om ei uke til så sitter jeg ganske pumpa hjemme etter ei uke på jobb og er sikkert ganske gåen.. Hihi! Blir veldig godt å komme inn i gode rutiner igjen da.. Denne gangen VET jeg liksom at det går kjempe fint også.. Har jo allerede hatt permisjon- og kommet tilbake fra en ei gang.. Bøs begynnelse men man blir vant til det før det har gått en måned! Det deilige er at det ikke bare er meg som kommer hjem kaputt og utlekt, men ungene også.. Dvs- vi ligger alle rett ut og koser oss sammen og setter pris på hverdagen.. Men først tar jeg helg og et skikkelig skippertak før hverdagen melder seg..

Forresten har jeg verdens beste arbeidplass og skjønneste barn å komme tilbake til også og da er det bare GØY!!

God fredag og god helg folkens!

Fantestreker..

Hæ vært på butikken.. Det ble merkelig stille baki bilen.. Jeg ser i speilen.. Sebastian tygger på noe.. Hmmmm..

Ostepopp er topp!

Ikke le...but i love you!!

I går henta jeg ei pakke på posten... ehem... ikke le.. fra www.tvins.com .... ja det er vel den gode gamle Tv-shop!

Egentlig ler jeg litt av de som handler på Tv-shop. Det er jo så mye drit.. og så ekstremt DÅRLIG Tv reklame... "Dette er en revolusjon..kjøp denne fantastiske her, få med denne, og betal kun dette, og om du betaler nå så får du med ALT dette her, til kun litt mer"...*jeg ler...

MEN her en dag så jeg noe som var litt interessant... en damp-mopp... 

Kjenner flere som har brukt damp for å gjøre rent, og jeg tenkte.. Hmmm.... Den var ikke så dyr heller.. kun 999,- (vel... + litt ekstra og + litt ekstra og + litt frakt.. *såklart!..) ... Men det ble ikke så galt! Så jeg tenkte at jeg ville prøve...

I går kom den, som sagt... og jeg angrer IKKE!!!!!

Jeg lover- jeg vaska gulvet i stua og kjøkkenet på 10 minutter, uten styr med bøtte, vann og såpe. Det ble gullende reint, og den eneste jeg savnet var grønnsåpelukta (får kjøpe sånn grønnsåpe-lukt spray eller noe.. hehe).. Etter jeg tok gulvet så klikka jeg på en sånn dings og tok alle frontene på kjøkkeninnredninga likegodt- på 10 minutter. Himmel så greit! Ja denne er verd pengene...hvertfall foreløpig!

Sånn ser den ut:


og du kan kjøpe den HER

Ha en fin Torsdag (skal si uka flyr).. Vi skal på kontroll på helsestasjonen.. 

Og Rune overlevde tann-trekkingen... huff.. han iser ned munnen men har visst fått skikkelig juling.. JEG er glad jeg ikke har visdomstenner...

Ha ein god ein ♥

Tidlig oppe med en god ide!

Sunniva våkner 7.15, og har en god ide..." mamma, skal vi ikke kose oss med noen ostepop? Hvis du sier nei så kan vi heller kose oss med noen kjeks!"... hehe... Jeg ler litt og sier: "vil du ikke heller ha et knekkebrød eller litt frokostblanding?".... Ho svarer: "neitakk, æ tar litt HubbaBubba"..  Så nå sitter vi her og tygger og koser oss med BarneTV.

I dag skal vi være noen timer hos mommo og moffa, mens pappa trekker tenner (STAKKARS)..  huff! Er liksom glad det ikke er feige meg som skal i ilden i dag.. men det er jo ikke greit når det er min mann heller.. 4 visdomstenner skal ut  et jafs... *grøss..  Tenker på deg da kjære ♥
Nå skal jeg hive i meg en porsjon av muslien jeg lagde i går, og så gjøre meg klar for en ny dag :) *gjesp. (Noen ganger lurer jeg på åssen jeg skal takle en jobb-hverdag plutselig.. phu.. det er bare å gi på- så blir jeg vant til det igjen :) Det blir GØY!! *gleder meg!

Å ja.. 

Har helt glemt å fortelle hva som skjedde i går. Hunden vår fikk jo 4 valper (2 levende og to døde) for et par dager siden. Den ene av de to levende døde like etter den ble født (i bilen på vei hjem), og den andre lille tispa døde i går formiddag. Veldig trist.

Her er Kira med den lille siste tispa, like før ho sovnet ho også:

Sava, så stusselig... :(

Dyrlegen trodde det måtte ha vært et virus. Mulig herpesvirus, som tok knekken på de! :( Har snakket med Sunniva om det og det er ikke så lett å forstå. "Hvorfor døde de når de var syke? Æ får jo bare medisin av doktoren når æ er syk mamma!!" Det er vanskelig men jeg forklarte at de var VELDIG syke og doktoren ikke kunne gjøre de friske. Jeg er glad jeg ikke tok Sunniva opp for å se den lille valpen i går (vi trodde jo den ville leve..) når den døde like etterpå. Vanskelig å forklare om ho hadde møtt den levende like før. Den første valpen fikk ho se selv om den var død. Den lille fine guttebassen lå der med øynene lukket og sov så søtt, og ho fikk ta på den og holde den. Jeg sa den ikke ville våkne og at den var død! Ho var stolt når ho holdt den og etterpå tok jeg den og sa den skulle tli himmmelen. På det tidspunktet viste jeg IKKE at jeg måtte forklare 3 døde valper til i tur og orden. 

Her er Kira for to år siden sammen med sitt valpekull på 12 FRISKE og fornøyde valper: 

Jeg "døpte de": Fusemann, Flaks, Betty, Snickers, Ludo, Ebba, Bulldog, Diesel, Obelix, Pinky, Roxette, & Rudolf

og jeg fikk gleden av å ta i mot de to den gangen...De som kom ut hjemme, før det stoppet opp :

Jordmora: 
Det ble desverre ikke en lykkelig slutt denne gangen. 

En av valpene fra Kiras forgje kull, beholdt vi selv... Lille Obelix. Og han ble omdøpt til Mikke: 

Litt større: 


Mikke er, i mine øyne, en skikkelig FANT. For Rune, og Anders- som holder han i sammen, er han en perfekt jaktkompis! 
Mulig det er siste kull Kira hadde nå, siden det har havnet i keisersnitt begge gangene med ho.. Det er jo ikke så greit.. (sist ble det hastekeisersnitt da den valp nr 3 hang fast.. men det fikk fint med alle 12 valper)... MEN det er kostbart når det blir komplikasjoner. (Forsikring dekker det heldigvis 2 ganger, men det er verre om det skulle skje igjen en 3de gang...). Så evt. neste gang; må vi tenke oss nøye om.. Først og fremst for Kiras skyld, og også litt for lommeboka sin skyld. 

... men men... 

over til noe annet.. 

Sebastian har sovet første natta på nytt rom i natt, og jeg har enda masse å gjøre på rommet hans. Nå har han hvertfall fått rullegardin med skyer på, kjøpt på www.lekmer.no

Serien heter "Färg & Form"

Dette:

og lampe til å ha i taket:
Det eneste problemet var at strømkabel ikke inngikk, så det mangler. Hvor får jeg tak i det?? IKEA?? 

Kjøpte også vegglampe/nattlampe i samme:

Syns det var en fin serie. Sunniva fikk samme bare i rosa. Gøy med litt fornyelse! Begge to har hvertfall sovet godt i natt på HVERT sitt rom, og det er deilig! Sebastian har fått bokstaver over senga si med navnet sitt, og vi venter på møblene til rommet hans! Det blir nok kjempe bra! ♥

Ønsker dere alle en kjempe fin dag ♥


Jeg heter Silje og er 28 år. Bor i Vennesla på en nydelig topp som kalles Lomtjønn, men er selv opprinnelig fra Lund. Jeg er gift med Rune, og sammen har vi Sunniva på 4.5år og Sebastian på 2.5år. Jeg er jobber som ped.leder i vidunderlige Mariknotten barnehage. Å tilbringe hver dag sammen med barn er virkelig det skjønneste som finnes!


+Legg meg til som venn

Søk i bloggen


Design av

missindecisive
hits