siljeilebekk - Fordi livet er nydelig...

Lene 25år

Hipp hipp hurra for verdens beste Lene som fyller 25år i dag. Jeg er kjempe glad i deg!

Ett lys..

Så tenner vi ett lys i kveld. Vi tenner det for glede. Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede. Så tenner vi ett lys i kveld. Vi tenner det for GLEDE!

Jul (snart) i mitt hus!

JULEVASK nesten unna..

Da har jeg kravlet i trappa med skurekost, stått på haue i do og vaska, vaska skapfronter, speiler, kokt sutter- ja virkelig skrubba ALT. + vaskemaskinen DURER som besatt.. Nå er det bare noen "områder" igjen i huset, så er det jammen meg jul (eller...advent da...)
Hadde egentlig planlgt at jeg IKKE skulle begynne å pynte til jul før julevasken var unnagjort, men jeg klarte ikke å dy meg i går. Kassene med julepynt stod klar på kjøkkenet (Rune hadde tatt de ned fra loftet).. så da måtte jeg snoke litt. Det er jo SÅ koselig med jul! Jeg ELSKER det!!!

Da jeg begynte å snoke i kassene, så klarte jeg ikke å la være, og noe måtte på plass med ei gang.

Sunnivas julekalender (og Sebastian sin-....som midlertidig bare er til pynt) kom på plass på kjøkkenet. Nå kan 1te Desember bare komme. 

Nissene har kommet seg opp på peishylla, og "hjertet" er klart til å motta julekort. (Håper bare vi får noen da... hint hint folkens)

I TV-stua har adventslysene kommet på plass, og det første lyset ble tent for første gang i går da vi koste oss og så på "jul i svingen" på film. Duken på bordet har Oldemoren min (Sunniva og Sebastian sin tippoldemor) heklet og jeg elsker den!! *tradisjoner og minner*

I kanappen har julestjerne og pynt kommet på plass, og jeg begynner å kjenne at jeg får litt julestemning (på tross av at det er høstvær ute..)

Og lille skjønne Sebastian, som nærmer seg 3mndr... han bare lå i lekegrinda og koste seg mens jeg jule-vasket. Han har fått ny babygym av mommo og moffa og synes den er kjempemorsom. Han leker og leker, og i dag ble han så sliten at han sovnet- med den ene leken i hånda. Kjempe søtt.

I kjelleren er alle julegavene pakket inn, og det er ikke enda 1te Desember. DEILIIIIIIG****....

Og blandt alle gavene, ligger denne (som Sunniva kommer til å elske)...

Ja nå begynner ALT å bli klappet og klart, og jeg skal BARE kose meg hele Desember måned..

Jeg skal koke nissegrøt, bake julekaker med Sunniva, gå på julemarkeder, høre på julemusikk, lese bok og drikke god kaffi... BARE KOSE MEG!!!!

Ah... nå er det snart jul, og dette skal bli den BESTE jula noen sinne...

God førjulstid

Nydelig første søndag i advent

Nå sitter jeg inni en bil-vaskehall på Lund mens Rune vasker bilen! Sunniva slukna i baksetet.. Lader opp.. og det gjør Sebastian også! Vi skal strax på julemarked på fylkesmuseet, og dette er det julemarkedet jeg liker BEST av alle! Det minner meg om "Kamilla og tyven" (min favoritt film gjennom tidene). Det ble spilt inn mange scener i den filmen på fylkesmuseet, og en scene hvor Kamilla kjøper juletre og er på marked der.. Så hver gang jeg er på julemarked på fylkesmuseet så tenker jeg på det! Og så fryser jeg alltid på beina (men i år er det jo høst og ikke vinter.. Så kanskje jeg slipper unna i år?.. Etter julemarked skal vi til min mamma og pappa å spise ribbe.. Kjenner det er første søndag i advent ja! I veska ligger sunnivas "Knerten og Karoline" leker.. Jeg har tatt de med, for jeg vet nemlig hva ho får i adventsgave av mommo og moffa i dag.. Knerten og karoline sin nye lille baby! Det blir nok gøy for ho. Kreativt funnet på. Men først- JULEMAKED!!
Ha en fantastisk første søndag i advent folkens!!

Begynt å farge inni

Sunniva har plutselig begynt med noe mer enn bare rundrabbel.. Nå har ho begynt å farge inni strekene! Kjempe gøy for meg som elsker å tegne med ho!

God natt... livet er HERLIG!!

Klar for en GOD natts søvn med et smil rundt munnen :)

Et voksent glass

Utsikten fra sofakroken min er fin! Magen er mett på taco og Sebastian har spist siste gang for kvelden! Mannen har temperert rødvinen og gitt meg et voksent glass. Med idol på skjermen ønsker jeg GOD HELG :)
Tips i helga: julemarked på fylkesmuseet til søndag kl tolv :)

Bongo fra Lomtjønn

Hihi.. Jeg må le litt! I dag erfarte nemlig min lille prinsesse Sunniva, at man BURDE bremse i nedoverbakke! Hehe.. Plutselig var gulvet der og leppa traff bakken! Tennene hang heldigvis godt fast inni munnen og ho fikk god trøst :) senere tok vi fram medisinen som nesten hjelper mot ALT.. Nemlig IS!! (2 stykker til og med )..
Man må nok få noen "karameller" for å bli litt tøff ( jeg har jo aldri slått meg og er jo livredd for alt..) hehe.. *bank i bordet da,... Jeg vil jo IKKE slå meg heller!! Hehe..
Nå er hvertfall lille bongo klar for senga, etter en fin dag på teater med barnehagen, ei bongoleppe og en erfaring rikere, is i magen og smil rundt munnen! :)
"husk å bremse neste gang" hihihi

Drittmat

Sitter på kafé Oslo.. Føles hvertfall sånn... Egentlig heter det jordbærpikene.. Skulle ha ostesmørbrød men fikk noe himla graps! IKKE spis ostesmørbrød med sennep, balsamico, pesto, gammel skinke og gulrøtter på sia.. Fyttikatta!!

Off we go!

Da er jeg klar.. Venter på Mona, og vi skal ut på nye (svære) OBS å handle mat ( litt til ) .. Er egentlig litt glad i å handle på OBS så er spent på hvordan denne nye "sjappa" er!
Om det lønner seg prismessig å handle på OBS det vet jeg ikke? Finner jo alltid så mye annet som ikke er planlagt (filmer, ulltøy til ungene osv)!
Jepp.. Alltid moro med en tur hvertfall.. Så nå gjør vi oss klar; Sebastian og jeg! Sunniva (den heldiggrisen) skal på teater med barnehagen i dag- bobleteateret! Ønsker de en goood tur, og alle dere andre en gooood dag!

FOR ei natt...

Jeg sier det bare... For ei natt.. Jeg har hatt feber.. 39.7.. Og det var jammen meg nok! Himmel så klein jeg ble.. Hver muskel i kroppen verket! Jeg har ligget og fryst og kokt om hverandre! Ille altså! hadde null krefter.
Hvertfall.. Jeg trengte å sove ut og lillebror oppførte seg eksemplarisk.. Han sov ved min side, og sov og sov... SÅååå snill som man kan bli! Den lille gutten er laget av GULL! Og nå er mammaen frisk igjen!

Dagens..

Dagens middag er inspirert av venninnen min Beate! Fikk servert dette da jeg var på barsel lunsj hos ho forgje uke.. Og det var en deilig lunsj..
Syns likevell ikke min mat ble like bra.. Hadde for mye "fyll" oppi.. Og den passet nok bedre som en lunsj enn som middag.. Men godt er det, og godt ser det ut..
Her er min PAI:

Det var det...

Helgen er allerede over, og vi er faktisk kommet til ONSDAG alt.. helt sykt hvor fort tiden har gått. Synes faktisk nettop jeg satt og "gruet" meg litt til enda en helg alene med ungene (ettersom mannen skulle på NM men bikkja..)... men det gikk jo som en lek! Føler jeg har fått skikkelig dreisen på to unger nå! Hvertfall når jeg får hjelp av mamma og pappa til legging og om natta når ho våkner. Det er liksom da det "kræsjer" litt siden jeg må amme lillebror og sånn.

Altså.. så turen denne helga gikk som den pleier når mannen er bortreist; Til verdens navle: LUND!!

Snuppa var fornøyd med det..

Mommo hadde tatt fri fredagen, så jeg henta Sunniva tidlig i barnehagen, og vi dro til Odinsgate. I bilen hadde jeg med pakke fra bestemor og bestefar som hadde kjøpt årets "Blåfjelltøfler" til Sunniva. Da vi kom inn døra til mommo, fikk Sunniva de gode tøflene på beina, og var kjempe fornøyd med "nissetøfler". 

Det tok ikke lang tid før det vanket mer pakker, selv om det bare var en vanlig dag! Sunniva som lærer litt om småfugler i barnehagen for tiden, fikk fuglehus til å ha utenfor. Et lite hus som de kan smette inn i, og med pinne på så de kan sitte å kose seg mens de spiser meiseboller.

Sebastian som har blitt 2.5mndr allerede, krever mer og mer oppmerksomhet. Han er mer våken, og vil leke. Stakkars lillegutt har jo ingen leker, for Sunniva hadde ikke babygym når ho var liten. Jeg klagde min nød til mammaen min, og ho tok en tur på "loftet". Ho kom med pakke til Sebastian. Babygym!! Helt genialt. Så NÅ koste Sebastian seg. Han har aldri hatt det så gøy før i hele sitt liv tror jeg!Fredagen gikk fort, og POFF så var det Lørdag. Vi bestemte oss for å bruke dagen sammen med mine to favorittpersoner. Nemlig MINE besteforeldre. Ungenes oldeforeldre- Olla og Olle. Oldemor hadde laget vafler til oss, og Sunniva ville sitte sammen med oldefar å spise. Ho ordnet opp for han og smørte vaffel med syltetøy. Sjøl spiste ho ca 14 hjerter. Ho døtta innpå, og syntes det var SÅ godt at vi måtte handle bringebærsyltetøy på butikken etterpå.


Bestevenner:

Etter litt vaffelspising, fant oldemor fram fotoapparatet. Altså.. min bestemor er den sprekeste jeg kjenner men fotoaparatet er GODT gammaldags med film i. Ikke sånn digitalt! Likevell treffer ho alltid "blink" og får fine bilder. Noe ho også gjør er å skrive opp når ho tar bilder, for så å senere skrive dato bakpå det fremkalte bildet. Kall ho gammeldags men denne kvinnen er GENIAL. Ho kan alt! Jeg kan for eksempel ringe til ho å spørre: "åssen vær var det på bursdagen min for fire år siden?", og ho finner fram boka si.  


Se på de skjønne barna mine!

Da vi kom hjem fra oldemor og oldefar, var det på tide med en liten "time-out". Mommo skulle gi Sebastian sutten, og etter litt la vi merke til at han hadde fått feil sutt. Sunniva utbrøt: "nei jijjabror, IKKE ta min sutt"

Søndag var det klart for noe jeg har gledet meg MASSE til! Julemarked på Gimle gård. Sunniva var kledd i klær som ho har arvet etter Synne snuppa, og ho var kjempe fin. 

På Gimle gård var det ikke en nisse å se.. jeg ble litt skuffet! Jeg hadde tross alt snakka til Sunniva om nisse og julemarked i ei uke. MEN..det var masse artig å finne på likevel, og vi traff flere kjente og mange gode venner. 

Her sitter Sunniva inne i en Lavo og koser seg og skal grille pølse på bål.


Her sitter vi og griller. Det kan jo nesten ikke bli mer koselig. Og mommo.. ja ho stod der med lillebror hele tiden. Tålmodigheten sjøl.Den sjøl-grila pølsa var KNALL god!


Hjemover var det ei sliten jente som stod på søskenbrettet. Ho hadde kjøpt seg en engel, laget og tegnet på en "button", handlet nisse-nonstop, grillet og spist pølse og sett på alle de utstoppede dyrene. Ho var helt skutt, og det var visst mommo også.

Begge 2 slukna litt på sofaen, og moffa, Sebastian og jeg fikk litt kvalitetstid. Etter en liten blund våknet Sunniva og kikka på moffa og meg. Ho så litt forvirra ut! Så kikka ho bort på sofaen ved siden av (hvor mommo lå under et brunt teppe og sov). Sunniva skakket på hodet, kikket på moffa og sa: " å er den svære brune der?", og pekte på mommo som sov.. hehe.. kjempe morsomt. Når mommo våknet, så sang ho bjørnen sover og kom fram fra det store brune teppet.Ja det var enda en koselig helg på Lund. Det eneste som var litt dumt, var at når Sunniva våknet mandagsmorgen for å gå i barnehagen, så hadde ho feber. Jeg måtte ha ho hjemme, og ho var hjemme både mandag og tirsdag (det er derfor jeg ikke har fått blogget noe..)

NÅ er det Onsdag, og Sunniva er i barnehagen. Ho var SÅ klar for barnehage og vennene sine nå! Løp ut døra på morningen. Sebastian ligger og tar seg en liten lur, mens jeg ser på "God morgen norge", drikker kaffi og har en hårkur i håret... AAAaaahhh DEILIG!! Dagen skal brukes sammen med Sebastian, som jeg føler har blitt "studd" litt bort disse 2 dagene når Sunniva har vært hjemme og vært syk. Ellers skal det ordnes opp her hjemme i huset, for det ser ikke ut, og vi har mer enn nok av klesvask å "kose oss" med.

Ha en strålende Onsdag folkens. 

Husk at "målt på langs er livet kort!"... NYT DET!

NM...

I natt dro Rune og Kira for å delta på NM.. Jeg tror (les: VET) at han gledet seg masse. Han skulle ha med seg sin gode kompis Anders, og de durte av sted seint i natt. 12timers kjøretur til Snåsa (hvis jeg ikke tar feil..).. 

Unner han så sinnsykt å få delta i NM, selv om jeg er litt glad for at dette er siste turen på ei stund nå. Det har vært VELDIG mye i deg siste! Nå skal det bli godt med jul snart, og familiekos. *GLEDER meg! 

Synes uansett at det er SUPER morsomt at de fikk NM-billett nå, og kommer nok til å være litt spent i morgen når han skal til på prøven. *iiiik... Selv om jeg ikke er så sabla interessert i jakten, så er jeg jo interessert i hunden. (For guds skyld har jeg jo vært med å kjøre hunden til Munkfors på utstilling da ho ble svensk utstillings champion.. og Munkfors er ikke akkurat verdens navle.. BELIEVE ME!!)..

men... etter et valpekull før med 12 flotte valper, så har jeg litt lyst å sette ett kull til på "gamlemor"... 

og kanskje denne ganga kan jeg også få være "jordmor".. 
Så nå blir det spennede, og jeg håper de gjør det bra... tenk så moro hvis han hadde kommet videre til nordisk (det skal jo SINNSYKT mye til da..) Men da kan han og mannen til Mona reise sammen, og så kan vi ta jentetur til syden... Good deal!!

Hvertfall.. masse masse lykke til i NM!!!

 

Ja du er som poteta du...

Skulle tro jeg var 7år som skriver dette.. men sånn er det bare..

Jeg har fått meg en ny bestevenn.. hihi... eller.. jeg har hatt ho lenge, men jeg må fortelle om ho!

Når man er liten så kaster man kanskje sand på den andre for å bli kjent, eller spør: "skal vi leke".. så hvordan ble jeg kjent med min nye bestevenn da.. 

Jo.. vi fant oss hver vår bondeknøl, som kjente hverandre, og så ble vi kjent vi å.. Vi er begge fra Kr.sand og våre mødre gikk i klasse sammen, og er egentlig ganske like. Vi har har ikke så mange felles hobbyer, men vi har noen, og vi går sammen like godt bare oss 2 som sammen med våre to mannfolk. Min bestevenn rir hest, og jeg er redd for hest- nesten det samme? Vi snakker begge rett fra levra mens vi drikker kaffe latte, og deler de rareste ting (TRO meg..) med hverandre. Tror aldri jeg har ledd så mye i hele mitt liv som jeg gjør sammen med denne bestevennen min. Noen ganger tisser jeg nesten litt i buksa så mye som jeg ler..Vi drikker kaffi, strikker litt i rykk og napp, og syr litt tøy i rykk og napp, og så shopper vi (en god del..) i rykk og napp....og rykk... og napp!! Noe vi er gode på å er å skravle høl i hue på hverandre og mannfolka våre. Tror min mann blir litt redd av og til når han skjønner ALT jeg sier til deg!  Vi reiser på turer sammen, på oppagelsesfesd til nedlagte pensjonat i små bygder som Munkfors, og spiser rar rosa mat. Gagantiske iskrem i danmark, og vi stjeler klær på NoaNoa i Aalborg uten at vi vet om det (.. som vi leverte tilbake altså!). Vi kan vandre på Bilka i timesvis, og samme med IKEA. Vi elsker tradisjoner.. Går på julemarked, lager jul og nyttår. Ja jeg er fornøyd med min bestevenn. Ho er tøff. Ho kan slakte dyr (noe jeg IKKE kan), ri på hest (noe jeg IKKE kan), skifte dekk på biler (noe jeg IKKE kan), lage steik i ovnen (noe jeg IKKE kan), lage lappetøffler (noe jeg IKKE kan), og er med på elgjakt (noe jeg ikke gidder.. hehe)... Vi er ikke SÅ like, med tanke på alt det forskjellige vi kan... men så er vi så like likevell...

Denne bestevennen er fadder til mine barn, og har en mann som baker ei fantaastisk Moi kake. De har verdens herligste jente som jeg føler jeg er tante til (selv om jeg ikke er det). Ho er litte-bitte-grann mi*

Kjære Mona, du er en bestevenn!!Hva kan jeg si.. du sa det selv.. Du er som poteta. Du kan jo nesten brukes til alt, og jeg digger alt ved deg! Vet faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten deg noen ganger! Du passer liksom litt på meg. 

Jeg vet jeg er barnslig som skriver sånn her på bloggen min, men jeg er jo så glad i bestevennen min! 

Det er vel ikke noe galt i å vise det til verden..

Noen som trenger?

Jeg kunne faktisk klikka.. 
Snuppa fikk reima goretex-sko i str 24, og DER var de for små... brukt i tre uker... *"hurra"
SÅ....hvis noen som trenger et par rosa Reima sko i str 24, som er helt som nye...så er de dine for 300,-.. under halve prisen, og de er jo som sagt så vidt brukt!Hvis noen lurer....

Hvis noen lurer på om det er noe vi mangler.. sånn hva vi ønsker oss til jul.. så kan jeg si at:

  • Jeg trenger en vinkork til å putte i vinflaska
  • Jeg trenger et toastjern med GOD hempe som tåler at jeg "skviser" toasten skikkelig hardt
  • Jeg trenger ei ny steikepanne, for den ene lukter ALLTID taco uansett hvor mye jeg skurer den
  • Jeg trenger et nytt dørslag for det jeg har...det har rustet!!
  • og vi trenger refill's til bleiebøtta... men det er sikkert litt kjedelig å kjøpe så vi glemmer det på ønskelista..

Den store slankekuren?

Nå har jeg full-ammet i over 2 mndr, og jeg føler virkelig at Sebastian suuuuger ALL energi ut av meg! Spesiellt om natta når jeg våkner fra dvalen med et PANG, og er kjempe trøtt og slapp.. DA er det tungt å ta opp 5.5 kg baby og sitte i 15min og bare kjenne at det LILLE jeg har av energi blir spist opp i store slurker.. hehe..

Ikke missforstå.. jeg digger det... og jeg tror kroppen jobber hardt.. det er jo derfor det "tar på" å amme. Kanskje det virkelig er den store slankekuren. 

hihi...han er hvertfall super skjønn når han ligger der og "spiser meg opp" og øynene ruller rundt fordi det er så nydelig godt... hehe.. varm melk!
Hot ELLER not?

Er rød lebe...leppe...lebe,... hvordan i huleste skriver man lebestift, leppestift???

Ja.. uansett...er det hot eller kjerring??

 Klarer ikke helt å bestemme meg for hva det egentlig er jeg...

Amerika-kjolen!!

Da jeg var ei lita tulle, fikk jeg pakker i posten fra Amerika. Pakkene kom fra California, hvor min kjære familie bor. Pappas tante og kusiner med familie. De sendte tyggiser som smakte kanel, og de sendte godterier i sinnsyke farger. Det de sendte som jeg husker aller best... det er ei badedrakt med strutteskjørt på, og en fluktstol med paraply. SOM jeg så ut den sommeren. Jeg var kanskje fyllt fire år, og ingen av venninnene mine hadde så fin baderakt som meg. Grønnprikkete badedrakt med rosa skjørt, og knall rosa stol med paraply. *herlig.

Noe jeg også husker godt, er AMERIKAKJOLEN!

Amerikakjolen er en matroskjole i litt lys blå, og denne kjolen ble godt brukt. Jeg poserte gjerne i Amerikakjolen forran kameraet (ikke rart, sånn ei linselus som jeg var... er...). 

Sånn så jeg ut:

Jeg var jo litt skjønn da. 

Her ser man hvor mye lysere jeg var i håret også på den tiden, og man kan kanskje se litt mer likheter mellom meg og Sunniva på dette bildet.

Forgje helg, var jeg hos mamma og pappa på Lund, og vi tok en tur på loftet. Der fant vi AMERIKAKJOLEN, og vi tenkte: "hva med å la Sunniva prøve den". Sunniva protesterte ikke og hoppa rett i den. Ho ble så søt, og den var helt passelig. Jeg gikk selv med denne kjolen til 17de mai det året jeg hadde fyllt to år, dvs at jeg på dette bildet er 2år og 8mndr. Nå når Sunniva prøvde den så er hun jo 2år og 1mnd bare, men jammen meg passet den ikke fint likevell! (Sunniva er nok ganske lang for alderen)

Sånn så snuppa mi ut:For meg er det veldig morsomt å se Sunniva i denne kjolen. Farmoren min malte et oljemaleri ei gang av meg i denne kjolen, så jeg husker den KJEMPE godt. Blir nesten litt rørt av å se dette*

Minner.....

Fotoshoot av ungene!!

Det nærmer seg juletider, og julekortene skal bestilles (eller... nå er de bestilt faktisk). Takket være Joakim Løschbrandt, så ble det jul i år igjen! Forgje helg var ungene og jeg på Lund hos mamma og pappa. Min mann var opptatt på DM med hunden, og jammen meg fikk ikke han og Kira NM- billett også! GRATULERER! Nå blir det NM om to helger til. VEL fortjent.

Hvertfall.... Ungene og jeg var på Lund og da stakk "onkel" Joakim, og onkel Petter innom på pizza! Joakim hadde med seg kamera og fullt utstyr og vi rigget til en liten "fotoshoot". Sunniva ble kledd i min gamle kjole som hennes oldemor har sydd, og Sebastian ble kledd i en hjemmestrikka body som grandtante Gunhild har strikket. De ble helig fine!

Deretter var det bare for Joakim "to do his thing", og knipse... og her er en smakebit:

Vi fikk Sunniva til å gå opp og ned trappa, for å få litt naturlige bilder, og ho var KJEMPE fink til å samarbeide med Joakim.

Trenger jo ikke kikke rett inn i kamera for å få flotte bilder. Det er jo dette som er ekte!!

Det er litt stas å være midtpunkt og bli tatt bilde av. Etter ganske mange bilder, så sier Sunniva til Joakim: "sånn.. ikke mer bilde nå!" hehe...


Så var det lillebror sin tur, og Onkel Petter kom med et forslag; "Du... vi putter han oppi gitarkassa".. og sånn ble det!!! 

Sunniva stod ved siden av og var litt av ei linselus, ho ville også! Utrolig at ikke føttene hennes kom med på bildet sånn som ho "hang seg på".

Etter gitarkassa, var hodet mitt i gang. "Nå stapper vi han oppi en koffert dere!"... og så gjorde vi det..

Til slutt tok vi noen "standard" bilder på magen av Sebastian. Vi har et ganske likt bilde av Sunniva fra hun var like gammel, og det er jo litt morsomt å henge disse i sammen!

Mens Sebastian lå på teppet og ble tatt bilde av, så kom storesøster bort. Ho ville bare være god mot han og kose. Ho ble visst litt lei seg når han fikk ALL oppmerksomheten, og vi fikk fanget "øskensjalusien" på et bilde. *fantastisk

Men så var det greit å få være med på bilde og Sunniva ga Sebastian en god suss på munnen!

Er ikke bildene nydelige?

Jeg ville få så naturlige bilder som mulig, og ikke sånne "oppstillte" smilebilder. I tillegg har jeg en liten greie med å putte babyene mine oppi ting (kofferter, gitaresker og kurver og sånn..).. hehe...

Bildene av Sunniva og Sebastian i sammen, synes jeg ble skikkelig ekte. Det er virkelig sånn det er; i det ene øyeblikket så susser ho han og "smeiger" han. I det andre øyeblikket kan ho være litt lei seg siden ho må dele oss med han. Det er søskenkjærlighet!

Joakim har tatt bilder av ungene våre fra de ble født og begge smiler med ei gang de ser blitzen med Joakim bak! Han har tatt bryllusbilder og dåpsbilder for oss. Han har gitt oss utallige mange minner på veggen og i album!

www.joakimfoto.com

Monster julekalendertips!!

Nå er jeg ferdig med å handle inn til Sunniva sin julekalender.. Det er en SVÆR pakkekalender fra "Maileg" som ser slik ut:I fjor hadde snuppa denne i gutt (med bukser), men i år kjøpte vi jente til ho, og så kan Sebastian få nisse-gutten til neste år når han skal få kalender.

Selv om kalenderen er svær så er jeg opptatt av at det ikke trenger å være sååå mye i den. Hvertfall ikke så mye tull og tøys eller usunnheter.... Jeg synes at 24 pakker FØR den stooore pakkedagen (julaften) - er litt mye egentlig.. så i år blir det pakke-kalender/aktivitets-kalender.

Jeg vil gi Sunniva noen opplevelser!!

Jula er tiden man skal finne på masse koselig i sammen, og jeg ELSKER jul. Så i år kikka jeg litt på nettet og fant noe som heter:


Ja DUNDERLY... og det handler om snille monstre. 

Dunderly er en serie med bøker, cd, puslespill, lottospill, figurer osv, og jeg har handlet noe på www.sprell.no! (ELSKER den nettbutikken)..

Det jeg likte aller best i denne serien er en aktivitetsboks med 64 aktiviteter man kan gjøre inne/ute hjemme (eller i barnehagen), med det man har tilgjengelig.. Slik ser den ut:

Boksen inneholder kort med forskjellige aktiviteter på, og hver aktivitet innledes med en liten fortelling om monstrene. Kjempe søte bilder og gode forklaringer. Hvem vil vel ikke lage grønne monsterpannekaker, eller spille monsterbowling i stua?... JEG VIL!!!..

Så jeg skal pakke inn flere aktivitetskort i kalenderen til Sunniva, og så skal vi ha det skikkelig moro i vintermørket. *kvalitetstid-kalender

Jeg kjøpte også noen bøker (en 3pakkning) i denne serien. De handler om det søte rosa monsteret Moi, og jeg skal dele disse opp og putte i kalenderen også:


Kjempe søte bøker med lite tekst og herlige illustrasjoner. Bøkene heter: "Moi om kvelden", "Moi om morgenen" , og "Moi blir borte BØ"...

På juleaften skal ho få en litt ekstra fin pakke i kalenderen og da kommer denne:


Dette er en puslefortelling i "Dunderly-serien".. 

Man pusler mens man leser, og etterpå skal man leke med figurer på brettet. Virker kjempe moro..

Dette blir en litt kostbar kalender, men det blir en kalender med masse kvalitetstid og moro, og ikke så mye "tullball og vas". Bedre med noe litt ordentlig enn bare hårstrikk, spenner, snop og tull.

Og til dere som ikke vil/kan bruke penger på slikt.. så lag en morsom aktivitetskalender hvor du selv tegner kort med ting dere kan gjøre sammen. Bake pepperkaker, gå på aketur, lage julekort.. ja det er bare å sette fantastien i sving!

Og enda et tips fra meg som jobber i barnehage til vanlig..... åpne kalender på ettermiddagen etter barnehagen. Det kan være litt tøft å få noe fint i kalenderen og så måtte skilles fra det når man skal i barnehagen etterpå. Mye gøyere når man kan leke med det like etterpå på ettermiddagen! Sjokoladekalender vil jeg også si er en litt usunn frokost.. så ta den heller som dessert etter middag! 

Kos dere med forberedelsene!! ..... I KNOW I WILL


Jeg heter Silje og er 28 år. Bor i Vennesla på en nydelig topp som kalles Lomtjønn, men er selv opprinnelig fra Lund. Jeg er gift med Rune, og sammen har vi Sunniva på 4.5år og Sebastian på 2.5år. Jeg er jobber som ped.leder i vidunderlige Mariknotten barnehage. Å tilbringe hver dag sammen med barn er virkelig det skjønneste som finnes!


+Legg meg til som venn

Søk i bloggen


Design av

missindecisive
hits